AcasăNewsOUG 7. Procurorii de la PG vor purta banderole in semn de...

OUG 7. Procurorii de la PG vor purta banderole in semn de protest

Dupa ce, in cursul acestei zile, s-a anuntat ca Plenul CSM-ului a decis sa trimita Guvernului o solicitare vizand abrogarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.7/2019, „cu exceptia dispozitiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizarii Consiliului Superior al Magistraturii”, Parchetul General a transmis ca in perioada urmatoare procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie isi vor arata si ei nemultumirea fata de OUG 7.

Nu oricum, ci purtand o banderola. Demersul se vrea a fi un semn de protest „fata de modul in care Guvernul Romaniei, in calitate de legiuitor delegat, a inteles sa modifice legile justitiei”.

Ce au transmis reprezentantii PG:

„Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

In ziua de 25 februarie 2019, Adunarea Generala a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, constituita in temeiul Hotararii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, cu majoritatea voturilor, a hotarat solidarizarea de principiu cu actiunile magistratilor impotriva adoptarii O.U.G. nr. 7/2019.

In acest sens procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie vor purta, pana la remedierea situatiei, o banderola, in semn de protest fata de modul in care Guvernul Romaniei, in calitate de legiuitor delegat, a inteles sa modifice legile justitiei.

Adunarea Generala si-a exprimat de asemenea acordul cu privire la continutul Hotararii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, modificarile aduse prin O.U.G. nr. 7/2019 continand prevederi neconstitutionale si care pot conduce la un blocaj institutional si la punerea Ministerului Public in imposibilitatea de a-si realiza atributiile specifice prevazute de Constitutie si legile organice.”

foto: Facebook

author avatar
Andrei Coman
66 afisari

1 COMENTARIU

  1. Toata lumea a inteles gresit,intreaga mafie din justitie a protestat impotriva salariilor uriase pe care le incaseaza lunar,nemaiavnd nevoie de salarii la cat au strans,pana acum,din diverse surse foarte banoase.Am vazut,pa langa locuintele daruite de sta,pardon-Colonie,ca au palate trecute pe alte nume ce depasesc palatele interlopilor locali,sa fie sanatosi si mafia sa ramane neschimbata in asa zisa justitie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger