AcasăNewsOtravirea lui Skripal, perdea pentru esecul Brexit

Otravirea lui Skripal, perdea pentru esecul Brexit

Ministrul de Externe al lui Putin bate in masa cerand Londrei dovezi

Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a avut ieri o iesire neobisnuit de dura, acuzand Marea Britanie, Statele Unite si aliatii lor ca ”si-au pierdut orice decenta”, ”recurgand la minciuni si dezinformari”, in cazul fostului spion rus Serghei Skripal.

Ministrul de Externe al lui Putin bate in masa cerand Londrei dovezi

Un nou varf al tensiunilor dintre Moscova si Occident a fost atins ieri cand Serghei Lavrov a prezentat ca argument ca Moscova nu avea nici un motiv, inaintea alegerilor prezidentiale si cu cateva luni inaintea Campionatului Mondial de fotbal, sa otraveasca (asa cum acuza occidentalii) un fost spion care fusese condamnat pentru tradare, inainte de a face obiectul unui schimb de prizonieri in 2010. Potrvit lui Lavrov, otravirea lui Skripal ”ar putea fi facuta in interesul guvernului britanic care se afla in incapacitatea sa-si indeplineasca promisiunile facute alegatorilor cu privire la conditiile iesirii Regatului din UE”. ”Dar si in interesul serviciilor speciale britanice, cunoscute pentru capacitatea lor de a actiona cu permisiunea de a ucide”. Lavrov a criticat si refuzul ”scandalos” al Londrei de a nu permite rusilor sa ia contact cu fiica lui Skripal, Iulia, si decizia occidentalilor de a expulza diplomatii rusi. ”Cand nu ai dovezi, te razbuni pe diplomati”, a spus Lavrov, adaugand ca Rusia va continua sa aplice ”principiul reciprocitatii” in relatiile cu Occidentul. ”Numerosi comentatori au estimat relatiile Rusia-Occident mai rele decat in vremea Razboiului Rece. Macar atunci anumite reguli si conventii erau cel putin respectate”, a adaugat Lavrov. Rusia are ”multe intrebari de pus” in dosarul Skripal iar ”incapacitatea Marii Britanii de a raspunde va insemna ca totul nu este decat o inventie, mai concret o provocare flagranta”, a estimat ministrul rus de Externe.

author avatar
Tudor Borcea
149 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cred ca Lavrov e var cu Filip Teodorescu , cel care l-a facut pe generalul Stanculescu agent MI6 ca a predat puterea in 89 cuplului Iliescu-Roman , alti agenti MI6 … Si in Siria tot MI6 a dat cu gaze …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger