AcasăNewsOtomani vs Cruciati

Otomani vs Cruciati

Erdogan agita spectrul unui razboi religios

Originile crestine ale Europei sunt cele care impiedica UE sa primeasca Turcia ca stat membru, a declarat presedintele Recep Tayyip Erdogan, la Ankara.

Erdogan agita spectrul unui razboi religios Sultanul denunta o coalitie<br >dirijată de însusi Papa Francisc

Criticile impotriva UE sunt in centrul temelor de campanie ale lui Erdogan pentru referendumul constitutional din Turcia. Erdogan ii acuza pe liderii europeni ca ii sustin pe opozantii sai. In tipul unui miting, duminica, in capitala Turciei, Erdogan a evocat refuzul cu care este intampinata Turcia, de 54 de ani, in demersul sau de aderare la UE. Previzibil, el a evocat intalnirea dintre Papa Francisc si sefii de stat si de guvern din 24 martie, la Roma, cu ocazia celei de-a 60-a aniversare a crearii UE.  ”Toti liderii UE au mers la Vatican si l-au ascultat supusi pe papa. Intelegeti acum de ce, timp de 54 de ani, ei nu au admis Turcia in UE? Este foarte clar, este o Alianta a Cruciatilor. Dar in 16 aprilie (ziua referendumului constitutional din Turcia) vom trebui sa reevaluam aceasta situatie”, a spus Erdogan. Presedintele turc estimeaza ca, daca poporul va vota pentru amendamentele Constitutiei (vizand sa extinda semnificativ puterile sefului statului), dezvoltarea Turciei se va ”accelera”, ceea ce ”dusmanii” tarii nu doresc. ”Am avut dreptate. Ei (UE) ne-au mintit timp de 14 ani si continua sa ne minta”, a tunat Recep Erdogan. ”Economia Turciei a crescut cu 2,9% in 2016 in timp ce un numar de tari occidentale nu pot depasi criza economica”, a adaugat el.

Peste 113.000 de persoane arestate, dupa puci

Amploarea procedurilor judiciare lansate dupa 15 august 2016 in Turcia a ajuns la o amploare fara precedent. Peste 113.000 de arestari si 100.000 de persoane epurate din sanul armatei, functionarilor publici si din sectorul privat. Potrivit ministrului turc de Interne, Suleyman Soylu, peste 47.000 de persoane se afla inca in detentie. Printre acestea, 10 10 732 politisti, 7 643 soldati, 168 generali, 2 575 judecatori si procurori, 26 177 civili si 208 fonctionari municipali. 65.000 de detinuti au fost eliberati, din care 41.000 se afla sub supraveghere, a adaugat Soylu.

Liderul de la Ankara le-a cerut, ieri, turcilor din Europa sa dea un ”raspuns nepotilor nazismului” si sa spuna ”da” la referendumul din 16 aprilie. ”Fiti mai numerosi si mergeti la urne”, a spus seful statului, intr-un discurs tinut la Rize, in nordul tarii. Aceste noi declaratii intervin pe fondul unor relatii extrem de incordate intre Turcia si UE, dupa ce mai multe tari europene au interzis o serie de mitinguri pro-Erdogan, in special in Olanda si Germania. Recep Erdogan a calificat aceste masuri drept ”naziste”. ”Nu vom autoriza trei, patru , cinci tari fasciste sa raneasca orgoliul Turciei”, a adaugat acesta, la Rize.

author avatar
Tudor Borcea
639 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger