AcasăNewsOscar 2019, mai viu si colorat ca niciodata

Oscar 2019, mai viu si colorat ca niciodata

Si in acest an, tinutele de pe covorul rosu au reprezentat punctul de atractie al galei Oscar. De la clasic la controversat, culorile vii si nuantele metalice, stilurile adoptate in acest an au fost in totala contradictie cu tinutele nude si negre adoptate anii trecuti.  Costumele nu au fost exclusiv pentru domni, iar unii actori au venit imbracati la gala premiilor Oscar in tinute feminine. Au dominat culorile pastelate si materialele stralucitoare, stilul glam rock al anilor 1970 dominand tinutele vedetelor care au pasit pe covorul rosu la cea de-a 91-a editie a galei Oscar, care a avut loc duminica noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Regizorul Spike Lee a rerezentat cu succes stilul glam rock, cu un costum violet, de la Ozwald Boateng, un colier cu diamante decorat cu simbolul cantaretului Prince si o pereche de pantofi sport aurii.

Prima castigatoare a serii, pentru rolul secundar din „If Beale Street Could Talk”, Regina King, a sosit pe covorul rosu intr-o rochie alba foarte eleganta, cu trena si slit adanc, de la Oscar de la Renta.

Angela Bassett a ales o rochie roz din satin cu o maneca uriasa, de la Reem Acra. Rozul a fost, de altfel, o culoare preferata anul acesta si s-a regasit in tinutele alese de Helen Mirren, in Schiaparelli, Gemma Chan, in Valentino, dar si Jason Momoa, intr-un sacou care a fost creat de regretatul Karl Lagerfeld, si actrita Maya Rudolph, in Tom & Lorenzo.

epa07394043 Billy Porter arrives for the 91st annual Academy Awards ceremony at the Dolby Theatre in Hollywood California USA 24 February 2019 The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in 24 categories in filmmaking EPAETIENNE LAURENT Local Caption 54174449

Barbatii au vrut sa arate ca si ei stiu sa poarte tinute feminine. In acest sens, starul serialului „Pose” si laureatul premiilor Tony Billy Porter a pasit pe covorul rusu  intr-o rochie-smoching neagra, din catifea, foarte eleganta, de la Christian Siriano.

O rochie neagra, de la Alexander McQueen, cu manusi lungi in aceeasi nuanta, a ales si Lady Gaga, nominalizata anul acesta pentru rolul din „A Star is Born” si premiata cu un Oscar pentru piesa „Shallow”.

Glenn Close („The Wife”)  a ales o rochie aurie de la Carolina Herrera, cu o trena imensa, care cantarea 19 kilograme, potrivit propriilor declaratii: „Este facuta de Wes Gordon de la Carolina Herrera. A facut-o special pentru mine. Are patru milioane de paiete. Patru milioane de paiete, dragii mei! Si cantareste 19 kilograme. 19 kilograme! Asa se vine la Oscaruri.

Jennifer Lopez a stralucit la propriu in rochia cu maneci lungi pentru care a optat, de la Tom Ford.

Constance Wu („Crazy Rich Asians”) s-a alaturat tendintei culorilor vibrante cu o rochie uimitoare, din voal, in nuanta galben canar, de la Versace, iar Charlize Theron, de data aceasta bruneta, a avut o tinuta bleu cu trena, de la Dior Couture.

Printre starurile care NU au incantat ochii criticilor de moda s-au numarat Linda Cardellini, care a jucat in filmul premiat cu Oscar „Green Book”.

Marii castigatori

Cel mai bun film: „Green Book”

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron („Roma”)

Cel mai bun actor in rol principal: Rami Malek („Bohemian Rhapsody”)

Cea mai buna actrita in rol principal: Olivia Colman („The Favourite”)

Cel mai bun actor in rol secundar: Mahershala Ali („Green Book”)

Cea mai buna actrita in rol secundar: Regina King – „If Beale Street Could Talk”

Cel mai bun film strain: Mexic – „Roma”

Cel mai bun lungmetraj de animatie: „Spider-Man: Into the Spiderverse

Cea mai buna scenografie: Hannah Beachler, Jay Hart – „Black Panther”

Cea mai buna coloana sonora: Ludwig Goransson – „Black Panther”

Cel mai bun cantec: „Shallow” din „A Star Is Born” – muzica si versuri de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando si Andrew Wyatt

Cele mai bune efecte speciale: Paul Lambert, Ian Hunter, Tristan Myles si J.D. Schwalm – „First Man”

Cele mai bune costume: Ruth Carter – „Black Panther”

Cel mai bun scurtmetraj animat: „Bao”

Cel mai bun scurtmetraj de fictiune: „Skin”

Cel mai bun lungmetraj documentar: „Free Solo”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Period. End of Sentence”

author avatar
Maria Iordache
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger