AcasăNewsOrorile ISIS: Ghid de achizitie a sclavelor sexuale, descoperit in Palmira

Ororile ISIS: Ghid de achizitie a sclavelor sexuale, descoperit in Palmira

Islamistii vindeau femei in regim de licitatie

Documente abandonate de catre combatantii gruparii teroriste Statul Islamic care au fugit din fata armatei siriene contin instructiuni privind modalitatea de a cumpara femei pentru a le transforma in sclave sexuale, scrie The Mirror.

Islamistii vindeau femei in regim de licitatie

Potrivit sursei, aceste documente indica etapele ce trebuiau respectate pentru a incheia ”tranzactiile”. ”Fratii care doresc sa cumpere sclave sexuale trebuie sa ceara in scris acest lucru superiorilor. Accesul pe piata sclavelor va fi oprit pentru cei ce nu se inregistreaza in mod corespunzator”. Documentele arata ca aceasta piata functiona practic precum o licitatie, femeile revenind in posesia celui mai bogat ofertant. Daesh a publicat si un protocol indicand modul in care trebuie sa-si trateze prizonierele, informeaza Sputnik. Textul a fost redactat de Departamentul jihadist pentru prizonieri si afaceri cu femeile si este intitulat ”Intrebari si raspunsuri cu privire la detentie si sclavi”. ”Ceea ce face legitima luarea de prizonieri este lipsa lor de credinta. Femeile necredincioase pot fi facute prizoniere, dupa ce Imamul ni le repartizeaza”, explica Daesh. Aceste femei pot fi inchise sau violate cotidian de jihadisti. Documentul prevede anumite interdictii, cum ar fi separarea unei mame de fiica sa, in caz ca aceasta nu este ”coapta” sau vanzarea unei femei insarcinate. ONU si mai multe organizatii pentru apararea drepturilor omului au acuzat Deash ca a violat mii de femei si copii in teritoriile pe care le controleaza.

Statul Islamic vrea sa ucida copii evrei din Turcia

Gruparea terorista vrea sa ia in catare copii evrei, in special cei din gradinite, scoli si alte institutii din Turcia, informeaza Sputnik. Sky News raporteaza,  citand surse din cadrul serviciilor speciale, ca informatii despre atacuri ”iminente” au fost primite gratie arestarii, saptamana trecuta, a sase combatanti ISIS in orasul turc Gaziantep (sud). Tinta cea mai probabila ar fi sinagoga din cartierul Beyoglu din Istanbul, cu centrul sau comunitar si scoala. Urmare a acestor dezvaluiri, politia turca a luat masuri drastice de securitate. ”Amenintarea este mai mult decat credibila. Atacul poate avea loc in 24 de ore sau in cateva zile”, a declarat o sursa din cadrul serviciilor de informatii turcesti. Informatii despre eventuale noi atacuri in Europa ale Daesh au aparut imediat dupa atentatele din 22 martie din Bruxelles.  Din datele stranse reiese ca jihadistii si-au fixat mai multe tinte eventuale pentru aceste atacuri, ce urmau sa survina dupa cele din Paris. Insa multe au fost dejucate astfel incat islamistii si-au modificat proiectele sinistre.

Obama ordona intensificarea luptei impotriva Daesh

Presedintele Barack Obama a ordonat serviciilor speciale americane sa-si intensifice eforturile pentru eliminarea gruparii teroriste sunnite. Obama s-a intalnit, luni, cu sefii serviciilor antiteroriste si ai securitatii externe, in special pe tema recentelor atacuri din Belgia. ”Presedintele a cerut intarirea masurilor ce urmaresc eliminarea Statului Islamic pentru a garanta ca niciun efort nu va fi lasat la o parte pentru a preveni orice complot terorist”, se arata intr-un mesaj pe site-ul Casei Albe. Pe de alta parte, serviciile speciale americane au informat ca nu dispun de niciun fel de informatii cu privire la eventuale atacuri in curs de pregatire pe teritoriul american, punand in lumina succesul in cooperare cu partenerii internationali dar si masurile luate contra propagandei ISIS pe Internet, inclusiv pe retelele sociale, de care teroristii se folosesc in special pentru recrutari.

author avatar
Tudor Borcea
413 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger