AcasăNewsOrient Express, tras pe dreapta din cauza infrastructurii CFR

Orient Express, tras pe dreapta din cauza infrastructurii CFR

Da, Romania nu se dezminte. Strica si ce e bun, asta e deja sport national. Ca Dorel s-a nascut in Romania o dovedeste ultima situatie ivita cu celebrul tren Orient Express. Care a avut neinspirata idee sa treaca pe meleagurile noastre anapoda.

Orient Express a avut probleme cu locomotiva si a avut o intarziere mare in timpul traversarii tarii noastre, in drumul sau de la Paris la Istanbul. Starea tronsoanelor de cale ferata, suruburile care abia mai reusesc sa tina liniile de sina legate de pamant au facut ca adevarul despre CFR sa iasa, inca o data, la iveala. Restrictiile de viteza, defectiunile aparute la locomotiva CFR, dar si lucrarile care nu se mai termina sau nu se fac deloc, au lungit mult parcursul acestui tren, care a ajuns in Bucuresti cu doua ore si jumatate mai tarziu decat arata graficul. Mai mult, locomotiva pusa la dispozitie de CRF s-a stricat in Romania, iar traversarea lenta a tarii a dat graficul peste cap.

Turist in Romania

Trenul a pornit pe 24 august din Paris. Cei mai multi turisti sunt britanici si americani, iar calatoria este pentru cei care vor sa vada cum se calatoarea in mare stil acum un secol, in Epoca de Aur a trenurilor. Conform orarului, in Romania, trenul opreste in statiunea Sinaia, unde sunt vizitate Castelul Peles si Manastirea Sinaia. Orient Express a pornit in prima sa calatorie in octombrie 1883. Tras de o locomotiva cu aburi, trenul a plecat de la Paris, a traversat Alpii, a trecut prin Budapesta si Bucuresti si s-a oprit la Constantinopol. Orient Express a purtat de-a lungul timpului tot felul de personaje, de la celebritati, la indivizi considerati dubiosi. Anii ’20 au fost perioada in care Orient Express s-a bucurat de maxima popularitate. Pornind de la povestile care inconjurau acest tren si pe calatorii lui, in acea perioada celebra autoare Agatha Christie a scris romanul de success „Crima din Orient Express”, care, ulterior, a fost ecranizat.

author avatar
Ramona Feraru
632 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger