AcasăNewsOrganizatiile minoritatilor, verificate la paranghelii

Organizatiile minoritatilor, verificate la paranghelii

Curata fatalitate, la putina vreme dupa ce s-a batut atata moneda pe miza voturilor reprezentantilor minoritatilor nationale din Parlament, procurorii anticoruptie au fost sesizati cu puzderie de sesizari anonime privind matrapazlacurile financiare comise de asociatiile din spatele respectivilor deputati.

Deturnarea fondurilor se face prin organizarea de spectacole

Fie si in aceasta conjunctura speciala, deschiderea unor anchete despre modul in care au fost cheltuiti banii, deloc putini, dati de la buget pentru organizarea unor evenimente culturale nu poate fi decat binevenita. Mai ales ca este primul demers de acest gen din ultimii 20 de ani. Acum, ramane de vazut si daca va fi dus pana la capat.

Facturi umflate

Practic, in respectivele sesizari se reclama ca sefii diverselor organizatii reprezentative ale unor minoritati au umflat sau chiar au falsificat cu totul facturile prin care au decontat sumele substantiale primite de la stat pentru promovarea unor asa-numite proiecte artistice, care sa promoveze pastrarea identitatilor nationale. Numai ca, in multe cazuri, asociatiile se multumesc sa faca doar niste paranghelii „in familie”, cu ajutorul carora justifica cheltuirea fondurilor primite. Interesant este insa daca procurorii vor avea curiozitatea sa verifice si numarul real de membri ai acestor organizatii, cunoscut fiind faptul ca, in ultima vreme, s-au inmultit inexplicabil comunitatile de rromi, tatari, germani, italieni sau rusi. Cel putin pe hartie, ce-i drept… Daca nu, este clar ca toata operatiunea nu este decat un avertisment pentru „minoritarii” din Parlamentul Romaniei.

author avatar
Catalin Tache
280 afisari

2 COMENTARII

  1. Domnule ziarist veniti la Malul Marii Negre unde traiesc puzderie de minoritati si veti ramane „masca” daca „ridicati preshul” de pe la organizatiile de minoritari, sa vedeti cat gunoi se ascunde sub presh.

  2. Suntem cei mai tari la capitolul „Deturnari de fonduri si cheltuirea lor in interes personal”. Legat de membrii, sa stiti domnule Tache, ca ei se inmultesc ca cipercile dupa ploaie si ei va pot face dovada ca sunt membrii si cei ce se vor naste peste 10-20 ani. De maine fac fundatia „Minoritate romanilor care cresc melci de gradina” si „Minoritatea care folosesti lumari bio” vom avea limba oficiala si crestatura ……….. undeva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger