AcasăDezvaluiriAncheteOrfana pilotului lui Basescu, comandorul Adrian Marinescu, batjocorita de MapN!

Orfana pilotului lui Basescu, comandorul Adrian Marinescu, batjocorita de MapN!

Nu e bataie mai mare in lumea politica damboviteana ca atunci cand, la evenimentele oficiale, demnitarii statului roman se inghesuie sa prinda un loc cat mai in fata, sa depuna coroane de flori in memoria eroilor neamului.

AMINTIRE – Pe cand erau o familie fericita

Privindu-i, aproape ca ai crede ca lacrimile din coltul ochilor, care se transmit live in atatea milioane de case, chiar sunt reale. Aiurea!

RECUNOASTERE – Felicitat personal de secretarul de stat american Condoleeza Rice

O demonstreaza pe deplin batjocorirea, ca de „cinstire” nici macar nu poate fi vorba, a familiei comandorului Adrian Marinescu, supranumit si „eroul de la Kabul”.

COMANDANT – Adrian Marinescu a condus Aeroportul din Kabul

Mort intr-o misiune oficiala, dupa ce a slujit mai bine de 20 de ani Armata Romana, acesta nu are liniste nici pe lumea cealalta, chinuit ca fostii sai sefi ii taraie familia prin tribunale, sub tot felul de pretexte birocratice, doar ca sa nu-i plateasca o amarata de pensie de urmas fiicei sale, Daiana.

Decorat de strategii lumii

SOLIDARITATE - Comandorul era foarte iubit de subalternii sai

Comandorul Adrian Marinescu era unanim recunoscut drept „fruntea” pilotilor militari de la noi. Omul care indeplinea cele mai dificile misiuni VIP, raspunzand de deplasarile in zonele sensibile ale presedintelui si a altor inalti demnitari.

VIP - Marinescu asigura si cele mai dificile misiuni de zbor pentru presedintele Traian Basescu (foto jos)

Cunoscut de amici drept „pilotul lui Basescu”, pentru ca seful statului il solicita de fiecare data cand zbura in teatrele de razboi unde erau implicati soldati romani, Marinescu a coordonat militar si vizita presedintelui american George W. Bush la Bucuresti.

Traian Basescu

Iar in perioada in care a fost primul roman care a indeplinit o inalta functie de conducere militara internationala, fiind comandantul Aeroportului din Kabul, a fost decorat si felicitat personal de secretarul de stat al SUA, Condoleeza Rice, secretarul american al Apararii, Donald Rumsfeld, si secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer.

A decolat in ceruri

Ar fi tare interesant de stiut ce ar crede toti acestia daca ar afla modul in care este tratat dupa moarte eroul comandor Adrian Marinescu. Care, pe data de 24 octombrie 2006, si-a pierdut viata in timpul unei misiuni oficiale, impreuna cu alti colegi de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, elicopterul Puma pe care il pilota prabusindu-se in Lacul Golesti.

Iar dupa atata timp, constransa de dificultatile financiare, sotia Adriana si cativa prieteni credinciosi au ajuns in ingrata situatie de a deschide o petitie publica, prin care strang semnaturi in sprijinul cererii ca MApN sa-i acorde micutei Daiana o pensie de urmas dupa tatal sau. Totul dupa ce actiunea deschisa de familia comandorului erou la Judecatoria Sectorului 1 se loveste de opozitia de neinteles a Statului Major al Armatei Romane, condus, ironia sortii, tot de un aviator, generalul locotonent Stefan Danila.

Daca te-a revoltat pozitia sefilor Armatei Romane lasa un comentariu in sprijinul petitiei deschise pentru acordarea pensiei de urmas micutei Daiana Marinescu.

author avatar
Catalin Tache
6.554 afisari

14 COMENTARII

  1. Incredibil in ce tara traim. Citeodata chiar trebuie sa ne FIE rusine ca sintem romani. Trimiteti materialul la ambasada. SUA, barem de acolo sa primeasca ajutor

  2. in ce consta opozitia SM al MAPN? Eu cred ca se va rezova totusi. Memoria unui astfel de profesionist nu trebuie patata de idiotenia unor functionari. in Usa toti cei care lupta in diverse teatre de operatiuni au o insigna. cand doi ofiteri se intalnesc privesc spre pieptul fiecaruia si de aici vine respectul. daca ai luptat intr un astfel de teatru esti f respectat. la noi respectul vine din pile si interese! domnu ministru desteptarea si indreptati situatia!

    • timp de un dupa accident am fost in multe audiente la statul major al fortelor aeriene, pentru a ma interesa de pensia copilului si mi s-a spus de fiecare data ca deocamdata nu se pot depune actele pentru intocmirea dosarului(erau necesare formulare tip), deoarece ancheta e in desfasurare, nu s-a incheiat si nu este posibila intocmirea dosarului pentru pensie, pana la finalizarea anchetei. abia dupa un an am fost sunata si chemata, am depus actele si bineinteles ca pensia nu s-a acordat retroactiv, fiind realmente pierduta pe un an, caci legea prevedea clar ca pensia se acorda in luna urmatoare depunerii cererii. in schimb nu avea legatura cu finalizarea anchetei. in instanta, intrebati de ce un an de zile mi s-a refuzat depunerea cererii, mai ales venind atat de des in audiente, reprezentantii smfa au raspuns ca am venit in nenumarate audiente, e-adevarat, dar NU AM SOLICITAT niciodata pensia de urmas, si-apoi puteam depunde cererea si prin posta(desi nu mai exista NICIUN caz de depunere a cererii prin posta)!!! apoi, dupa o vreme, intalnindu-ne la cimitir, mama locotenentului si sotia maistrului militar cazuti la datorie in acelasi accident imi spun ca au fost chemate si au luat cele 50 de solde, surprinse chiar ca eu n-am primit aceste drepturi si ca nici macar nu aveam habar, nu ma anuntase nimeni. soldele nu le-am primit nici pana in ziua de astazi. si de-aici, poveste lunga … cam asa, foarte pe scurt.

  3. Suntem de toata JENA.Armata risipeste pe toti terfelosii banii: pe sefi mari si mici cu telefoane,masini de servici fiecare,inainte nu erau mobile de servici si se facea armata
    -pe cei care trebuie sa iasa la pensie la varsta dar vor sa mai ramana 1 sau 2 ani,si culmea li se aproba
    -pe cei care au case in provincie dar au venit fuga la Bucuresti pentru functii si grade nemeritate.Li se plateste chiria de ani buni ,au multe permisii ca au familia in provincie,au saptamana redusa de lucru,nu fac de servicii,sunt navetisti pe banii nostri.
    -pe chirii platite si dupa 1 an de la instalare in functii la Bucuresti..Fratilor dupa 1 an fiecare trebuie sa fie pe cont propriu.Provincialii sa vanda si sa se mute definitiv in Bucuresti,tinerii absolventi sa intre la credite PRIMA CASA.Au salarii bunute,si SIGURE.Noi nu mai putem suporta .

  4. pe vremea comunisitilor eram dresati precum ca aviatia era o arma de elita si numai crema elevilor reuseau sa intre la Bobocu .noi cei care am practicat putina aviatie in tabere de premilitara simteam ca ne zbatem sa fim infiati de o mare familie .sunt dezamagit sa vad ca un pilot remarcabil ,indiferent care ar fi cauza morti sale sau vina ,lasa in urma o familie fara nici un sprijin din partea armei sale ,si a colegilor sai .efortul de a asigura o pensie unui suflet napastuit de copil sunt infime,si probabil undeva in mintea ei de fetita ,datorita acestei situatii ,imaginea tatalui ,simbol pentru orice copil se estompeaza usor in comun .rusine !

  5. lucrez la alta structura dar l-am cunoscut pe acest om deosebit. si un miltar desavarsit, era respectat si de generalii americani d ela kabul, care d eobicei nu ne baga in seama pe noi strainii in seama, doar daca sintem prea buni. cred ca se rasuceste in mormant adi. ce putem face ca sa putem ajuta familia?

  6. SI TOTUSI CUM DE A PICAT AERONAVA DREPT IN LAC? POATE SA NE EXPLICE CINEVA DE MESERIE?

    • cred ca asta pot ‘explica’ cel mai bine procurorii militari DAN VOINEA si NICOLAE LUPULESCU, cei care au semnat o asa-zisa „rezolutie” prin care l-au acuzat pe adi, impotriva careia am depus plangere inca de cand am stiut de ea, care a fost un abuz si in care s-au antepronuntat, ancheta aeronautica incheindu-se mult dupa aparitia acestei rezolutii, care se infatisa ca un rechizitoriu la adresa comandantului, fiind subminata grav de un subiectivism evident. dealtfel, ulterior, in instanta mi s-a admis recursul si aceasta rezolutie a fost desfiintata pe motive de nelegalitate. dar ….

  7. seful marelui stat major stie toata povestea, dar desi ar putea rezolva totul cu o semnatura, nu se baga, ca asa sunt generalii armatei romane. niste lasi. sa nu uitam ca vorbim d eunul din cei mai buni piloti militari din istoria armatei romane! mai da/le dracu de acte, chiar nu se poate face ceva pentru copilul ala?

  8. vreau sa precizez ca este vorba despre drepturile daianei(aici incluzandu-se pensia de urmas pe 1 an, pierduta din cauza unor ‘confuzii’ sau ‘greseli’ ale nu stim cui!!!) si cele 50 de solde, pe care familiile celorlalti doi membrii ai echipajului(locotenent Adrian Cioarba si maistru militar Constantin Hurchi), cazuti la datorie in acelasi accident, le-au primit fara probleme in urma cu cativa ani(deja multi) … mama daianei

  9. barbule, tu esti votant dan diaconescu, nu-i asa? pai ce treaba are daca elicopterul a cayut in lac sau pe aratură? tu nu intelegi ca vaduva a fost ani d ezile purtata aiurea pe drumuri de niste nenorociti de colonei si generali care nu au tras in viata lor cu munitie adevarata? pe cand mortul a luptat in afganistan?

  10. pt cristina. sinteti cumva sotia comandorului? respectele mele atunci. si nu disperati, uite ca in tara asta de rahat se mai misca totusi ceva. daca apare in presa, ca le e frica, si atunci vor sa faca si nenorocitii astia pe eroii. nu va lasati, chiar daca si banii va sint necesari, cred ca e vorba si de memoria sotului dvs.

    • da, eu sunt. si aveti dreptate, este vorba in mare masura despre onoarea si memoria tatalui fiicei mele, fiindca noi stim cel mai bine ca dintr-un an, jumatate eram private de prezenta lui, deoarece era in misiuni, slujind cu cea mai mare dedicatie si devotament armata romana. avem acasa cutii intregi cu decoratii si mape cu diplome, oferite in mare parte de straini, pentru ca oriunde mergea facea cea mai buna impresie, ca reprezentant al Fortelor Aeriene Romane.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger