AcasăNews„Ordonanta lacomiei”, propaganda ieftina pentru creiere odihnite

„Ordonanta lacomiei”, propaganda ieftina pentru creiere odihnite

Altfel spus, tot raul spre bine

Stirea ca Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si-a dat acordul pentru inceperea lucrarilor de evaluare a zacamintelor geologice si a rezervelor de gaze libere din Marea Neagra a trecut neobservata prin redactiile televiziunilor. Preocupate sa #reziste pe baricada ignorantei, vuvuzelele propagandei globalist-neomarxiste n-au mirosit anuntul BSOG (Black Sea Oil&Gas), care spulbera teoria conform careia ne fug investitorii de frica Ordonantei 114. Deocamdata, n-a fugit nicio mare firma din strainatate, ba unele abia asteapta sa dea drumul la noi lucrari, cum e cazul BSOG, care se pregateste sa „cerceteze” in amanunt perimetrele Ana si Doina.

Altfel spus tot raul spre bine

Pe scurt, Black Sea Oil&Gas si cei doi parteneri de concesiune (Petro Ventures si Gas Plus) au realizat un proiect care consta in saparea a cinci sonde de productie (o sonda submarina pe „Doina” si patru sonde de productie pe „Ana”). Totodata, se are in vedere si realizarea unui ansamblu submarin de productie pe zacamantul Doina; printr-o conducta in lungime de 18 kilometri, acest ansamblu va fi conectat la o platforma operationala amplasata pe zacamantul Ana, monitorizata de la tarm. Cand se va incepe extractia, o conducta submarina de 126 km va aduce gazele de la platforma Ana la statia de tratare din comuna Corbu (jud. Constanta). Se estimeaza o capacitate de productie estimata de pana la un miliard de metri cubi de gaze pe an, ceea ce echivalenaza cu 10% din consumul anual de gaze al Romaniei.

Intr-atat de tare s-au speriat „sondorii” de Ordonanta lacomiei ca deja au semnat contracte pe multi ani de acum incolo cu diversi parteneri. De exemplu, BSOG si Engie au un acord scris valabil pentru 10 ani de vanzare a gazelor din Marea Neagra! Cu alte cuvinte, Engie se angajeaza sa cumpere gazele pe care BSOG le va extrage din perimetrele „Ana” si „Doina”! Mai mult, Black Sea Oil&Gas s-a inteles si cu Transgaz – contract pe 15 ani (!) pentru transportul gazelor din Marea Neagra in Sistemul national.

Anul acesta, firma detinuta de Carlyle International Energy Partners si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si-a propus sa inceapa constructia platformei de productie „Ana” la santierul naval din Agigea, precum si sa demareze lucrarile de constructii civile la Statia de Tratare a Gazelor din comuna Corbu. Achizitionarea echipamentelor necesare este deja in curs.

Compania Black Sea Oil&Gas mai are in portofoliu si concesiunea pentru perimetrele Midia si Pelican, la care detine o participatie de 65% si calitatea de operator.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger