AcasăNewsOrdonanta de indexare a taxelor locale a fost adoptata de Guvern

Ordonanta de indexare a taxelor locale a fost adoptata de Guvern

Ordonanta de indexare a taxelor locale a fost adoptata de Guvern si premierul Victor Ponta a atentionat primarii ca nu vor primi bani de la bugetul central, daca nu vor fi majorate taxele.

Miercuri, Executivul a adoptat ordonanta prin care autoritatile locale pot indexa taxele. Ponta a explicat ca aceste taxe reprezinta o sursa de venituri a administratiei locale, deoarece primarii nu vor primi in compensatie bani din bugetul central.

” Prin decizia autoritatii locale, taxele locale fie raman la nivelul din 2012 – asta e decizia care apartine primarului si consiliului local – ori se maresc cu rata inflatiei pe ultimii trei ani”, a explicat Ponta in sedinta Executivului.

„In acelasi timp, imi fac datoria sa spun ca cei 16 la suta, pe care unii primari vor sa-i incaseze, merg in bugetul primariei. Daca nu se maresc taxele, nici nu vin bani de la bugetul de stat. Nu mai vin cei 16 la suta de la bugetul de stat, ca de la bugetul de stat trebuie sa platim salarii, pensii, sa facem investitii publice, sa platim la sanatate ce avem de platit, la educatie”, a declarat premierul.

Tot in sedinta de Guvern, Ponta l-a atacat pe Emil Boc, actualul primar al municipiului Cluj- Napoca, spunand ca atunci cand era premier a majorat taxele cu 20 la suta, dar ca acum, ca primar, nici nu vrea sa auda de vreo majorare.

„Din 2009, de cand domnul Boc nu era primar de Cluj, era prim-ministru, atunci a marit taxele locale. Intotdeauna e important de care parte a fileului esti, ca iti schimbi opiniile mai ales. Cu 20 la suta le-a majorat domnul Boc atunci. Acum, ca primar inteleg ca nu vrea sa le majoreze deloc”, a mai afirmat Ponta.

author avatar
Andra Nesu
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger