AcasăNewsOrdonanta 13 loveste in procurorii DNA

Ordonanta 13 loveste in procurorii DNA

După ce a băgat spaima în mulți ”pești mari”, Jean Uncheșelu sfârșește prin a fi el însuși anchetat

Procurorii care au anchetat celebra ordonanta 13, Jean Uncheselu, Marius Bulancea si Paul Dumitriu, sunt judecati disciplinar de CSM.

După ce<br >a băgat<br >spaima în<br >mulți pești<br >mari Jean<br >Uncheșelu<br >sfârșește<br >prin a fi<br >el însuși<br >anchetat

Cei trei procurori sunt cercetati in prezent, de Inspectia Judiciara, pentru ”exercitarea functiei cu grava neglijenta” – in dosarul in care au anchetat modul de adoptare al ordonantei de urgenta nr. 13 – infractiune asimilata faptelor de coruptie. Conform celor de la Inspectia Judiciara, actiunile celor trei procurori nu numai ca au fost facute cu rea credinta, dar au si avut ca rezultat ”incalcarea principiului separatiei puterilor in stat si deteriorarea increderii si a respectului opiniei publice fata de functia de magistrat”. Cert este ca Jean Uncheselu, Marius Bulancea si Paul Dumitriu risca inclusiv excluderea din magistratura in cazul in care concluziile anchetei le vor fi defavorabile. Anchetarea celor trei procurori are loc intr-un moment cand toata activitatea DNA a ajuns sub lupa Inspectiei Judiciare iar controlul efectuat la institutia condusa de Codruta Kovesi a dus deja la nemaiintalnite conflicte intre reprezentantii DNA si IJ. Ca dovada poate ca apele sunt tulburate rau la DNA, procuroarea Cristina Fota Barbulescu a cerut CSM sa aprobe incetarea activitatii ei la DNA si revenirea la parchetul de unde provine, solicitare care va fi analizata astazi de Consiliu. Noua cerere de retragere are loc dupa ce CSM a mai aprobat cu o saptamana in urma alte patru solicitari identice, facute de tot atatia procurori ex-DNA in prezent.

author avatar
Tudor Borcea
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger