AcasăNewsOrban viseaza conspiratii

Orban viseaza conspiratii

PNL se zgaltaie din toate madularele. Orban crede ca-l salveaza de la moartea banuita si neanuntata, dar mai rau il infunda in sicriu. Jocurile din interior nu denota decat disperare, le fuge tuturor corabia de sub picioare si fiecare cauta un pai de care sa se agate. In loc sa plece, ca elefantii, spre locul in care sa moara linistit, Ludovic Orban toarna gaz pe foc, mizand pe o schimbare de macaz de ultima ora.

Din ce se vede pana acum, liderul PNL forteaza soarta unui joc cu final cunoscut. Nu il ajuta cu nimic mai ales ca, din cate se pare, rolul lui s-a incheiat. Asta, numai daca o fi avut vreun rol.

E doar o constipatie

Klaus Iohannis ar fi vrut o intalnire cat mai discreta cu greii partidului. La Sibiu, ca tot vine weekendul, ca sa nu mai bata drumul pana la Bucuresti. O intalnire la care sa se lamureasca daca nu cumva trebuie schimbat doctorul ce ar putea pune partidul pe picioare. Se pare insa ca Ludovic Orban ar fi aflat si iaca necazu’! Nu figura pe lista nici la doctori, nici la bagatorii de seama cu oarece staif. Iar asta l-a facut sa dea alarma si sa simta cum pe la ceafa ii flutura comploturi la fiecare pas. Vrea Iohannis intalniri cu PNL? Il sabotam. Ia sa facem noi, mai bine, o sedinta a Biroului Executiv la Bucuresti, tot in weekend, iar daca Iohannis are chef sa se vada cu noi sa vina incoace. Ceea ce parea a fi o conspiratie, e mai degraba o constipatie. Orban chiar crede ca, presedinte de partid fiind, poate genera un curent de desolidarizare de Iohannis a PNL. Trebuie sa te doara rau si burta si capul ca sa ai idei din astea. Niciunul dintre liberali nu are curajul sa-i spuna lui Iohannis ca nu il mai sustine.

Neste chestii, neste lucruri

Daca presedintele ii spune lui Blaga sa se ocupe de partid, il vede cineva pe acesta refuzand transant sau zicand ca-i curge nasul, ca e racit si, ca atare, nu poate? Sa fim seriosi. Talentul penelistilor de a se face pres si de a se gudura la picioarele stapanului nu cred ca are egal in politica romaneasca. Apoi, foamea de putere face sa le sune matele a gol. Trebuie bagat ceva in burta. Sigur Blaga va accepta sa preia fraiele. Iohsannis joaca, de fapt, aceesi carte ca Basescu. Blaga l-a adus, de fapt, la castig. Pe vreme aia, Orban doar debarasa pe la mese dupa sindrofii si facea politica plimband gentile celor care ii promiteau neste chestii. Neste lucruri. Neste treburi.

author avatar
Valentin Boeru
1.223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger