AcasăNewsOrban si PNL, mai penibili decat prevede legea

Orban si PNL, mai penibili decat prevede legea

Mitingul jalnic de marti arata ca liberalii lui Orban n-au primit pasaport pentru Piata Victoriei

Liberalii si-au incununat cariera de cel mai mare partid al Opozitiei cu organizarea unui miting de senzatie, la care au participat cateva … zeci de oameni.

Mitingul jalnic de marti arata ca liberalii lui Orban n au primit pasaport pentru Piata Victoriei

Nu este vorba de nicio greseala, doar cateva zeci de persoane au raspuns, marti seara, la apelul facut de presedintele PNL Ludovic Orban atat catre membrii partidului cat si catre bucuresteni. Este foarte adevarat ca ploua cu galeata (o avea si vremea carnet de pesedista in aceste vremuri), dar la fel de adevarat este ca atunci cand au vrut romanii au iesit cu zecile de mii si la temperaturi mai mici de zero grade. Acum pur si simplu nu au vrut. Oricum l-ai privi, esecul este devastator pentru PNL-ul condus de Orban. Asa o palma depaseste cu mult orice insulta made in PSD si orice comentariu acid venit de la concurentii de pe partea dreapta. Pe sleau spus, bucurestenii au aratat ca, desi viseaza sa ia gatul PSD-ului, nu considera ca au ceva de asteptat de la liberali. Asa cum fluturasele de salarii si statisticile livrate trimestrial de INS demonstreaza negru pe alb minciunile pesedistilor, tot asa refuzul bucurestenilor de a se alatura liberalilor in Piata Victoriei demonstreaza ca Opozitia noastra politica nu exista. Da, useristii sunt cat de cat tolerati, dar asta nu pentru ca ar fi vreo lumina politica ci doar pentru ca, prospaturi cum sunt, multi dintr ei nu sunt deocamdata perceputi ca politicieni cu acte-n regula. Opozitie politica insa ca la carte nu avem, nici in Parlament si nici in societatea civila. Iar pentru a multumi cum se cuvine celor care ne-au adus in aceasta situatie, trebuie sa ne intoarcem la liberalii lui Orban. De fapt si la liberalii lui Antonescu, Iohannis, Gorghiu si Turcan, daca vrem sa fim corecti pana la capat.

Bucurestenii s-au fript suficient cu liberalii

Fara doar si poate, PNL a luat-o pe toboganul dreptei in momentul in care s-a insotit cu PSD in USL-ul cantat de atatia analisti cu staif. Moment in care si-au facut varza, la gramada, doctrina, imaginea de partid istoric anticomunist si electoratul propriu. Esecul USL-ului l-a tras in groapa si pe Crin Antonescu si a lasat PNL-ul fara samanta de lider, presedintii Alina Gorghiu si Raluca Turcan dovedindu-se a fi doar doua glumite proaste. Privit la inceput ca o adevarata salvare, Ludovic Orban a capotat si el in haina de lider. Astazi, liberalii se plang ca nu pot face nimic in Parlament din cauza numarului mic de alesi. Sa zica bogdaproste ca au cati au, sa-i vedem dupa 2020. An dupa care scena politica va ramane tot intr-o rana, cu tot ce decurge de aici, PNL-ul va fi condus de Orban sau de Busoi – totuna, iar bucurestenilor le va ramane probabil doar Piata Victoriei. Loc in care nimeni nu vrea sa vada pesedisti, dar nici liberali.

author avatar
Simona Badulescu
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger