AcasăNewsOrban pune lesa ”baronilor” liberali

Orban pune lesa ”baronilor” liberali

Liderul PNL strange surubul: vrea sa aduca filialele partidului la ascultare

Consiliul National al PNL a adoptat noul statut in forma impusa de Ludovic Orban. Una care limiteaza cumulul de functii in PNL si pune cheltuielile filialelor sub lupa conducerii centrale.

Liderul PNL strange surubul vrea sa aduca filialele partidului la ascultare

Modificarile aduse statutului pun capat independentei ”baronilor” PNL, care sunt adusi la ascultare de conducerea centrala in materie de cheltuieli angajate in numele filialelor (si aruncate ulterior in carca partidului). In plus, unii dintre ei sunt si jumuliti de functii (respectiv cei care sunt, concomitent, lideri de organizatii, primari/sefi de CJ plus vicepresedinti/secretari ai PNL – de exemplu) din moment ce actualul statut obliga orice liberal sa se limiteze la doar doua functii de conducere alese si asta doar daca nu sunt de acelasi nivel. In ceea ce priveste contractele incheiate de conducerile filialelor PNL pe cont propriu, Orban le-a limitat prin statut la maximum 10.000 de lei. Orice trece de aceasta suma trebuie sa obtina avizul trezorierului partidului, ceeace inseamna ca ”baronii” liberali isi iau adio de la afacerile incheiate pe spinarea PNL-ului, mai ales in timpul campaniilor electorale.

Nicio sesiune fara motiune!

In timp ce Opozitia doarme de fapt in cizme si tace cu talent, liderul PNL ameninta cu o noua motiune de cenzura. ”Va spun cu siguranta ca o vom depune in aceasta sesiune parlamentara in momentul in care ne va permite cea mai mare sansa de a putea trece aceasta motiune de cenzura„, a decretat Orban. Fara o tema conturata, zicerea confirma doar ca liberalii se opun PSD-ului la plesneala si coc o motiune de cenzura doar pentru ca asa e moda parlamentara: sa te bagi in seama cu o astfel de motiune in fiecare sesiune.

Incaierare ca la carte intre pedelisti

Fosti frati de arme in disparutul PDL, Traian Igas si Gheorghe Falca isi dau acum la gioale pentru sefia PNL Arad. Falca a fost ales lider al filialei in cauza cu incalcarea statutului PNL si cu complicitatea lui Ludovic Orban – acuza Igas. Tot acesta din urma mai spune ca filiala este in prag de scindare dupa ce Falca ”a transformat-o intr-un SRL cu actiuni la purtator”. In plus, Igas spune ca liberalii aradeni nu vor fi in stare de nicio schimbare din moment ce ”sunt obisnuiti cu tradarea” si au fost ”profitorii de serviciu in umbra dictatorului”. Iata in sfarsit un element interesant – oare cine sa fi fost dictatorul la care se refera Igas: Basescu, Blaga sau Falca? Ca de Gorghiu sau Turcan nu poate fi vorba iar Iohannis nu se pune.

author avatar
Simona Badulescu
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger