AcasăNewsOrban are un nou drog: Codruta Kovesi

Orban are un nou drog: Codruta Kovesi

Liderul PNL viseaza la tot ceea ce nu este. Si chiar daca ar fi, nu exista

Au mai fost momente in care partidul lui Ludovic Orban isi baga in vena toate porcariile aparute pe piata. Ba puterea, ba sustinerea lui Iohannis, ba cate o motiune de cenzura, ba un denunt pentru inalta tradare pe numele premierului. Efectul nu dura insa prea mult si PNL se trezea ori mut, ori tot mai confuz. Ca atunci cand Alina Gorghiu, tentativa nereusita a lui Iohannis de a-si exprima ideile politice, a declarat ca partidul ei va castiga toate alegerile. Si s-a vazut. A castigat atat de mult si atat de bine incat doua, trei zile dupa afisarea rezultatelor tineau doliu. Si-au revenit insa de fiecare data din pozitia pe branci, defiland gratios in genunchi.

Liderul PNL viseaza la tot ceea ce nu este Si chiar daca ar fi nu exista

Intentiile lui Klaus Iohannis de a revitaliza partidul Bratienilor, daca o fi avut vreodata gandurile astea, s-au lovit in permanenta de insusi PNL. Cei impinsi de el in fata se impiedicau lamentabil de propriile idei sau vorbe. Alina Gorghiu, originara din urbea care da tarii cel mai mult mustar, facea campanie electorala pe tema toaletei din fundul curtii, atentand la intimitatea purgatiei taranului roman, iar Raluca Turcan declara ca ”PNL va uza de toate mijloacele pentru o lupta eficienta impotriva justitiei”. Ce naiba si-or fi bagat in vena?

Mai usor cu supradoza

PNL s-a mai euforizat si cu drogul ieftin al strazii, crezand ca acolo ar fi puterea de care avea nevoie. A crezut prost, ca de obicei. Au bagat in ei cateva doze de demonstratii, de proteste din care nimeni nu a inteles nimic. De-ai lor zic. Nici ce cautau in strada, nici de ce Orban sarea in sus. Acum, insa, partidul a descoperit drogul care sa-l scoata din sevraj. „Aventura umana” a Codrutei Kovesi prin justitia europeana, caci despre asta este vorba, a fost portionata si impartita in doze care sa-ti rupa creierii. Iote cum Orban felicita parlamentarii PNL pentru munca asidua pe care au depus-o pentru a asigura victoria „Lulutei” in lupta ei pentru functia de Procuror General al Parchetului European. Aoleu, Ludovic. Mai usor cu supradoza.

Ai amestecat prafurile?

Despre ce munca teribila a penelistilor ar fi vorba, Orban nu mai spune. Codruta Kovesi nu s-a luptat deloc pentru a se apropia cat de cat de functia asta. Altii s-au ocupat de asta, dupa cum bine se stie. Ce au facut concret liberali tai? Nimic, Orbane, doar miscari de trupe la vot, chestiune care nu a necesitat efort de sa ii ia cu sudori. In rest, de treaba s-au ocupat Partidul Popular European si Grupul Socialistilor, care si-au impartit sarcinile: noi cu romanca, voi cu francezul. Si, oricat de evidente ar fi blaturile europene, Ludovic Orban nu renunta. „Remarc, de asemenea, prestatia foarte convingatoare pe care a avut-o Laura Codruta Kovesi in cadrul audierilor, desi i s-au pus foarte multe intrebari dificile, multe dintre ele chiar de catre europarlamentari romani din coalitia de guvernare”, cadelniteaza liberalul sef. Care prestatie convingatoare? Aia care a colcait de minciuni? Aia in care a pozat in victima? Aia prin care insinua ca s-a batut cu coruptii, iar acum coruptii astia vor sa o bage la puscarie? Orbane, sigur nu ai amestecat prafurile?

Nu prea e de bine

Hai, mai treaca mearga daca drogul Kovesi se impartea numai in partid. Dar nu, Orban deja il arunca pe piata intr-o incercare disperata de a face lumea sa viseze mai frumos si sa se simta lovita de extaz. Liberalul asta pe post de Jocker al Cotroceniului si al altora, nenumiti dar banuiti, deja o prezinta pe Codruta Kovesi ca Procuror General al Parchetului European. I-a tras repede afis cu chipul lucrat si prelucrat si insinuand ca ar fi deja pe functie. Deschide ochii, Orban, si incearca sa intelegi realitatea. Codruta Kovesi nu a castigat nimic pana acum. Cele doua audieri nu conteaza, nu te mai impauna cu un succes iluzoriu. Hai sa admitem ca, intr-un final, va ajunge acolo unde a fost impinsa din ratiuni pe care tu nu vrei sa le recunosti. In luna mai, urmeaza alegeri europarlamentare. Structura Parlamentului European se va modifica substantial, chiar daca nu iti convine. Popularii se tem precum Kovesi de puscarie ca euroscepticii ii vor sufoca si vor face regulile in locul lor. Simt si ei ca sandramaua europeana o ia la vale, indiferent cat de tare se impotriveste nucleul dur al Uniunii. Iar asta presupune ca, pana la sfarsitul lui 2020, cand Parchetul ar putea intra in functiune, lucrurile se pot schimba foarte mult. Ii vezi pe spanioli, bunaoara, iubind-o foarte mult pe Codruta Kovesi si pe cei care i-au stat in spate? Sau pe Salvini? Nu ar fi exclus ca acesteia, la un moment dat, sa i se spuna transant „lucrezi de aici si pana aici, mai departe nu te priveste si nu te amesteci”. Mai ia in calcul, Orbane, si faptul ca, in clipa de fata, nu exista nicio regula si nicio organizare detaliata dupa care Parchetul European sa functioneze. Dar, inainte de toate, uiti ca „Zeita Anticoruptiei” nu si-a lamurit problemele pe care le are cu justitia romana. Lipseste un singur pas din ancheta ca  soarta ei sa se schimbe radical. Si mi se pare ca nu in bine.

author avatar
Valentin Boeru
1.751 afisari

7 COMENTARII

  1. Saracul drogangiu,i se trage de la vopseaua de par folosita in exces,va ramane fara par si va fi nevoie(adica necesitati) sa se opereze-sa faca implant cu par de la organ(e).

  2. De-a dreptul ciudat sa transformi prostia in virtute . Unii sunt setati , altii se dezmeticesc la timp din idealismul exaltat si schimba , pragmatic , macazul . Don Quijote ar trebui sa coboare din sea si sa-i acorde prim-ajutor bietului Sancho , i-a venit rau de la vanturile cu parfum lacrimogen date de Rosinante intrata in depresie datorita ciudateniilor stapanului . Asa se incapataneaza si cate un jurnalist sa joace rolul cavalerului tristei figuri ce infige sulita in uriasi dovediti mori de vant pentru salvarea Dulcineeii din Toboso . Cititorii ar fi fost mai captivati de un articol fictiune despre nunta lui Alonso Quijano cu Aldonza Lorenzo , cat a mers darul , daca mireasa este insarcinata cu Sancho Panza , daca taraful a amestecat prafurile si canta chelnerii ,ca popa e-n coma datorita supradozei si reporterul fotograf mananca de zor si-si indeasa buzunarele cu halci de friptura pentru zile negre .

  3. Orban e un betiv care vorbeste ce il duce capul….,iar Codruta lui va infunda puscaria,in mod cert!

  4. Am omis sa specific ca-n mine urla ” inteligenta ” de se sperie luna , in mod cert !

  5. La PNL cred ca se rade cel mai bine… Las ca vine Luluta la Uie sa vedeti iar antenisti inchisi Felix cu faru spart iar isi vand sediu, Grig fara pipilica la beci, Nuti la pişator cu frica ca-i intra sobolan in pisda, si cate si mai cate Bercea si Mircia la zarca, Bica da cu sut in jurnalisti sau Borcea face aerobic la Jilava, tusica Angelica fugarita la Berlin in Eads, vorba ? cantecului:

    -„Vinde mama lacatu, of maicuta mea, mituieste avocatul of maicuta mea.
    Vinde mama si covorul of maicuta mea, mituieste procuroruuu, of maiculita mea…
    Vinde mama ce-oi avea of maicuta mea, mituieste instantaa of maicuta mea,
    La proces in banca’ntâi of maicuta mea, ce plangea a mei copii, of maica mea.
    Procurorul se scula, oh maicuta mea, si din gura asa zicea, of maiculita mea,
    6 luni cu suspendare, of maicuta mea, asta-i justiția cea mareee, of maicuta mea…
    6 luni cu suspendare ah maicuta mea, asta-i justitiaaa Doamne, of maiculița mea! ”
    – La Chilia ‘nport – varianta Luluta Dna procuror ioropean

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger