AcasăNewsOrban a luat-o pe arătură: închide Protecția Consumatorilor!

Orban a luat-o pe arătură: închide Protecția Consumatorilor!

Premierul Ludovic Orban lasă consumatorii la mâna ONG-urilor

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, pare că a pierdut contactul cu realitatea, după ce a susținut poate una dintre cele mai grave declarații ale sale. Acesta și-a anunțat intenția de a desființa, pur și simplu, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, singurul organism care îi mai apăra pe români de abuzurile băncilor și de înșelătoriile comercianților.

Premierul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> lasă consumatorii la mâna ONG urilor

Reclamațiile la Protecția Consumatorilor reprezentau singura modalitate a cetățenilor de a-și recupera pagubele atunci când comercianții și prestatorii de servicii îi înșelau sau îi batjocoreau fără scrupule. Premierul Orban a cugetat însă, stupefiant, că ”protecţia consumatorilor iniţial a fost concepută să fie realizată prin intermediul unor organizaţii nonguvernamentale, până la urmă s-a făcut o instituţie de stat, care şi-a mai adăugat nişte competenţe în materie de control, că altceva mare lucru nu prea face”. Cugetarea nu s-a oprit aici, pentru că a fost urmată de anunțul de desființare a instituției. ”După 1 ianuarie noi vom face un audit al structurilor guvernamentale, ministere, autorităţi, agenţii, şamd pentru că vrem să operăm o amplă restructurare, se sperie lumea când zicem de restrucuturare. (…) O reducere a numărului de entităţi, de comasare sau chiar de desfiinţare, unele dintre activităţi să le derulezi în parteneriat cu entităţi ale societăţii civile pentru că sunt multe activităţi care pot fi delegate în cazul unui parteneriat public-privat sau al unui contract de delegare”, a declarat Ludovic Orban.

Horia Constantinescu Sunt zeci de mii de sesizări pe care ANPC le gestionează

Faptul că premierul nu înțelege cu ce se ocupă ANPC-ul nu este neapărat surprinzător, însă golurile din cunoștințele sale despre o entitate sau alta din subordine ar putea fi acoperite de consilierii și miniștrii special plătiți ca să își cunoască domeniile de activitate. Înclinăm să credem că premierul știe, de fapt, foarte bine despre ce este vorba, însă politica sa urmărește, așa cum a și afirmat-o, protecția marilor companii. Și probabil că multinaționalele au plâns pe umerii guvernamentali, după ce fostul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, le-a zguduit din temelii profiturile, determinându-i să intre în legalitate. Guvernul liberal a rezolvat repede problema, destituindu-l pe acest incomod Horia Constantinescu, un ”nebun” care și-a închipuit că datoria lui era de a apăra drepturile consumatorilor români, fără să suporte consecințele. Pasul următor a fost să înfigă la conducerea ANPC un patron de bodegă din gara Botoșani, ca să arate, de fapt (in)utilitatea instituției. Și a culminat, iată, cu anunțul dizolvării protecției consumatorilor.

Multinaționalele scapă de controale

Fostul președinte al ANPC, Horia Constantinescu, ne spune că abordarea ong-istă a protecției consumatorilor este absurdă și imposibil de pus în practică. ”Mă întreb cum ar putea un ONG să sancționeze abaterile unui operator economic, cum poate stabili trasabilitatea produselor, cu ce calificare, prin ce valoare a celui care stabilește aceste lucruri. Probabil sunt oameni care intoxică, sunt ONG-uri care își doresc de multă vreme ca ei să fie cei care gestionează, pentru că, așa cum se știe, mulți dintre aceștia trăiesc din sponsorizări. Noi suntem aici să protejăm interesele consumatorilor, este ca în povestea rusească, nu știi, te învățăm, nu poți, te ajutăm, nu vrei, te obligăm. Noi suntem în situația de a fi nevoiți să aplicăm sancțiuni celor care, cu toate că au fost consiliați, avertizați, nu respectă legea. Iată, au fost acțiuni de control majore, cea cu peștele, cu fructele tratate cu substanțe periculoase pentru sănătate, jucăriile și multe alte aspecte, pe care această autoritate le-a abordat cu mai multă seriozitate și probabil că au deranjat. Am lăsat în transparență și un proiect de hotărâre de guvern pentru reorganizarea instituției, care ar fi însemnat o restructurare a atribuțiilor de control și a subordonării. Comisarii cu drept de control ar fi urmat să fie subordonați Direcției de control, iar ceilalți să nu mai aibă legitimații de control. Când am venit la conducerea ANPC aveau legitimații de control și șoferii și femeile de serviciu, iar eu le-am retras. Legitimații cu drept de control trebuie să aibă doar comisarii de pe teren, ca la Poliție. Eu i-am obligat să raporteze fiecare acțiune de control, am schimbat procedura de control, le-am pus GPS-uri pe mașini, pentru a putea cuantifica și eficientiza lucrurile”, ne-a declarat fostul președinte al ANPC, Horia Constantinescu, actual comisar șef la Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
12.373 afisari

16 COMENTARII

  1. Alcoolul fin de inlta calitate si grade multe i-a macerat si materia cenusie cat mai avea.Scripcarul este sluga marelui mercenar,guvernator general al coloniei,executand ordinele acestuia,transmise de stapani.ANPC nu facea mare branza,nu se putea lega de otravurile cancerigene livrate mamaligarilor de catre multinationale,toate aceste substante otravitoare vor duce la genocid lent dar sigur,totul pentru ca stapanii coloniei sa-si marea sca profitul,deja urias.

  2. Marite Cezar , matali ai citit interviul din Infosud-est din 3 august 2017 – Bad guy , good guy . Baiatul sarac si bataus de la periferia Bucurestiului , direct printre milionari . Viata tumultoasa a lui Horia Constantinescu , seful OPC Constanta -? Nepot al istoricului si sociologului marxist Miron Constantinescu care a incercat sa-l rastoarne pe Dej in 56 , nasul de cununie al lui Andrei Nastase si parteneri de afaceri , cu doua firme in Panama , propus de Badalau lui Dancila , remarcat de Baricada TV ca interlopul ce joaca fotbal cu prosoapele turistilor pe plaja , atentionat de Tudose pentru exces de zel , bodyguard pentru Dragnea cu gasca de interlopi etc. Te-ai oparit cand ai auzit de restructurare , O REDUCERE A NUMARULUI DE ENTITATI , DE COMASARE in parteneriat public/privat cu entitati civile sau contract de delegare . Ce e rau in asta ? Se evita sa ajunga unii jupani , dumnezeii restaurantelor si localurilor publice cu statut de stat in stat . A spus Orban DESFIINTARE TOTALA ? DE CE DEZINFORMEZI ?

    • Cum apar slugile sai dea niste limbi in dos lui Sica mandolina. Hooo nebunilor ca ii albiți curu de atatea limbi

      • Recunosc , tocmai vin de la o sedinta horror de la Raion , ma dezinfectez si imi clatesc botoxul siliconat cu mitilic amestecat cu gaz de molotov , mi-au ramas brusturi si zdramite intre placile dentare de la genele ochilor dosnici maron ai gaspadinilor din prezidiu , am executat un cunnilingus performant , cu harsturi orale si anale , mi-au promis medalia Curcubeu si o damigeana de samagon . Ma duc si la noapte , poate ma incropesc si de mahoarca . Kak zakialasi stahl !(Asa s-a calit otelul )….hihihihihihihihihi……

        • Recunosc o sug cu spor,ștevie a ta limba rusă-n ass la toți rumânii sa le dai,vodcă de pufoaică(știi ce e aia fraiere?) Aia facută cu găinaț de porumbiel pe pufoaică,de care bei zilnic în delirul tău.

  3. De vodcă proastă și multă, ajungi „să plesnești” de sănătate. Și prostie. Roșu-opărit, râzând tâmp, „sâsâind ” decizii cu damf de bodegă insalubră, poți urca prostia până pe scaunul de șef de guvern…
    Și se spune că băutura face rău… nu face rău, face „prost”.

  4. Giorsa esti , inima de leu , niciodata ! Ba , gaspadine , cand te trezesti din bautura ca sa realizezi cat esti de prost ?

  5. Deja a numit un președinte ANPC dar soluția este desființarea acestei instituții care din ce am observat eu la fața locului, prin „pelerinajele” mele pentru a cauta dreptatea.
    Aceasta instituție subordonată Ministerului Economiei este prea sigură pe ea de la portar la presedinte.
    Fostul Subsecretar de Stat, Președinte ANPC, Horia Miron Constantinescu aka Cattani, m-a chemat la el în birou și a încercat prin citate de pe Facebook, picanterii din viața sa personală dar și faptele sale de vitejie penală să mă impresioneze pentru a nu imi continua acțiunea împotriva unui dezvoltator imobiliar asociat cu numele fraților Negoiță

  6. Cetatenii romani credem ca au inteles din declaratia acestui Orban si a lui Iohanis , CA NU VOR SA APLICE LEGEA PENSIILOR PUBLICE IN VIGOARE , ADICA SA APLICE MODUL DE CALCUL CARE FACE OARECUM O MINIMA DREPTATE ACELOR CETATENI ACTUALI SI VIITORI PENSIONARI DIN MAJORITATEA CATEGORIILOR PROFESIONALE CARE NU POT BEBEFICIA DE ( legea junglei ) LEGILE SPECIALE DE PENSIONARE !!!!
    ROMANII AR TREBUI SA-L INTREBE PE IOHANIS SI ORBAN DE CE VOR SA TAIE PENSIILE (neaplicand aceasta lege publica de pensie in vigoare ) , motivand in MOD MINCINOS ” ca nu este sustenabila !!!!!!!!
    SI SA-L MAI INTREBE PE IOHANIS /ORBAN SI ACOLITII , DE CE NU-I PREOCUPA IN MOD SERIOS CHELTUIELILE MULT MAI MARI CU PENSIILE SPECIALE NESIMTITE , sau se teme Iohanis de redeschiderea celor 40 dosare penale ale lui ????
    Sau cheltuielile de miliarde de euro facute recent pentru achizitionarea ABERANTA din exterior de avioane militare si armament, nu ADUC DEFICIT BUGETAR SI NESUSTENABILITATE ??????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger