AcasăNewsOrasul Donetk, sub asediu. Cel putin 10 explozii s-au auzit marti!

Orasul Donetk, sub asediu. Cel putin 10 explozii s-au auzit marti!

Orasul ucrainean Donetk continua sa se afle sub influenta razboiului dus de armata ucraineana cu separatistii prorusi.

Alimentati de Rusia, insurgentii au pus stapanire pe oras, astfel ca in Donetk focurile de arma sunt la ordinea zilei. Totusi, marti dimineata, situatia s-a agravat.

Conform presei internationale, cel putin 10 explozii s-au auzit in orasul amintit, intr-un interval de cateva ore. O parte dintre explozii au fost auzite in partea de est a orasului, unde este amplasata principala uzina de tratare a apei.

Celelalte explozii au fost auzite in vestul orasului, unde se afla Aeroportul International Sergey Prokofiev.

Situatia din Donetk a devenit alarmanta, aproape jumatate dintre cei un milion de locuitori parasind orasul si refugiindu-se in alte orase din vestul tarii. In plus, cei ramasi in Donetk au mari probleme din cauza alimentarii cu ape.

Pe fondul conflictului din zona, cea mai mare uzina de tratare a apei a fost afectata inca din urma cu cateva zile, astfel ca orasul nu mai este alimentat cu apa.

Mii de persoane stau la coada pentru a primi apa potabila din cisternele aduse de armata sau pentru a prinde cateva sticle cu apa minerala din magazinele care mai sunt functionale. Iar oficialitatile sustin ca va mai dura pana la refacerea infrastructurii in conditiile in care angajatii uzinei de tratare a apei nu pot actiona din cauza conflictului armat.

author avatar
Cristi Ionita
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger