AcasăNewsOrasul care si-a arestat toti politistii

Orasul care si-a arestat toti politistii

Oamenii legii, suspectati de legaturi cu asasinatele din campania electorala

Situatie fara precedent in Mexic, toti membrii unitatii de politie din orasul Ocampo au fost dezarmati si arestati, fiind suspectati ca ar fi implicati in asasinarea unui politician si de legaturi cu grupari de crima organizata.

Oamenii legii suspectati de legaturi cu asasinatele din campania electorala

„Toti sunt interogati, procedandu-se conform legii la o ancheta privind participarea la acte de incalcare a normelor profesionale”, a indicat secretariatul Securitatii statului Michoacan, unde este situat orasul. Politistii au fost transferati la o unitate interna a secretariatului Securitatii. O decizie care vine dupa o saptamana in care  au avut loc doua asasinate. Joi, a fost impuscat candidatul la alegerile municipale Fernando Angeles, care se afla in plina campanie electorala, iar cu o zi in urma aceeasi soarta a avut-o si Omar Gomez, candidat  independent la functia de primar in orasul Aguililla, de asemenea in statul Michoacan. La 14 iunie a fost ucis un candidat la primaria din Taretan, o localitate in acelasi stat. De la 1 iunie, inceputul campaniei pentru alegerile generale, au fost asasinati peste 100 de alesi, candidati si politicieni,  rata criminalitatii fiind subiectul principal la scrutinul din iulie, cand se va desemna noul presedinte si peste 18.000 de conducatori la nivel federal, regional si local. De ani de zile, Mexicul se confrunta cu violentele crimei organizate, numai in 2017 au fost inregistrate 25.339 de omucideri.

author avatar
Bogdan Borcea
1.153 afisari

1 COMENTARIU

  1. Deci, se poate si mai rau?!Totusi, astia au luat masuri, noi ce facem cu „magistratii” slugi la SRI, dovediti in afara Constitutiei?! Ca sa-i arestezi pe toti ar trebui un mandat de la un judecator sesizat de un procuror (alti magistrati!), cine credeti ca a ramas in afara protocolului?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger