AcasăNewsOradea: Masina unui contrabandist de tigari a explodat in parcare

Oradea: Masina unui contrabandist de tigari a explodat in parcare

Un autoturism Audi A6 care i-a apartinut liderului unei grupari de contrabanda cu tigari ce ar fi produs un prejudiciu de cateva milioane de euro a explodat in centrul municipiului Oradea, surse judiciare afirmand ca deflagratia ar fi fost provocata de un dispozitiv artizanal montat sub masina.

Explozia s-a produs in noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 03.00, in parcarea de langa sediul agentiei Tarom. Mai multe echipaje de politisti, insotiti de caini, pirotehnicieni si criminalisti cerceteaza imprejurarile in care s-a produs explozia, in urma careia au fost distruse rezervorul de combustibil, parbrizul si luneta masinii, dar si doua geamuri ale sediului agentiei Tarom.

Potrivit unor surse judiciare, primele cercetari arata ca explozia masinii a fost provocata de un dispozitiv artizanal montat sub vehiculul care apartine unei tinere, aceasta fiind acum audiata de anchetatori la sediul Politiei Bihor.

Sursele citate afirma ca autoturismul a apartinut, insa, pana de curand, lui Romeo Pacurar, lider al unei grupari de contrabanda cu tigari.

Procurorii Directiei de Combatere a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au stabilit ca Romeo Pacurar a facut peste 50 de transporturi cu tigari de contrabanda, in valoare de peste 10 milioane de euro. El a fost trimis in judecata in mai multe dosare penale, pentru contrabanda, inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani. Intr-unul dintre dosare, alaturi de Pacurar a fost invinuit si fostul sef al Vamii Salonta Gabriel Bar. Acesta e acuzat ca ar fi supervizat personal iesirea camioanelor, avand sarcina sa-i avertizeze pe traficanti in cazul unor controale. Dosarul este pe rolul Curtii de Apel Oradea.

author avatar
Ciprian Purice
175 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger