AcasăNewsOpt furturi dintr-o sucursala a BCR

Opt furturi dintr-o sucursala a BCR

Sucursala BCR Arges are mari probleme de securitate

Numarul reclamatiilor privind furtul din casetele de valori de la BCR Arges ajunsese, ieri dimineata, la cinci, insa alte trei plangeri au fost inregistrate, ieri dupa-amiaza, pagubasii sustinand ca le-au disparut sume mari de bani si bijuterii.

Sucursala BCR Arges are mari probleme de securitate

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, exista doi suspecti in acest caz, unul fiind cetatean strain. Cei doi barbati sunt clienti ai bancii de mai mult timp, iar in ultimele luni ar fi intrat frecvent in banca, de unde ar fi ridicat bani din cutii de valori (aveau si ei bunuri in cutiile de valori ale unitatii) si si-ar fi facut apoi dubluri ale cheilor de la acestea. Suspectii apar des in imaginile de pe camerele de supraveghere ale bancii. Pe de alta parte, pagubasii au anuntat ca se vor constitui intr-o asociatie si vor da in judecata banca.

Reprezentantii  BCR sustin ca sistemul de securitate face imposibil accesul neautorizat la casetele de valori, care pot fi deschise numai cu cheile unice de acces ale clientilor, dupa actionarea, in prealabil, a unei alte chei unice aflate in posesia bancii. Clientii nu sunt insotiti de personalul bancii in momentul deschiderii casetelor de valori, astfel incat functionarii bancii nu pot vedea continutul acelor casete. Si atunci, cum au fost devalizate? Fara un complice din banca ar fi imposibil…

author avatar
Arpad Dobre
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger