AcasăNewsOprescu: Praful de pe strazi nu vine din Sahara, ci din Baragan,...

Oprescu: Praful de pe strazi nu vine din Sahara, ci din Baragan, loco

Primarul Bucurestilor, Sorin Oprescu, a tinut sa ii contrazica pe meteorologi, sustinand ca praful din ultimele zile de pe strazile Bucurestiului nu vine din Sahara, ci din Campia Baraganului.

„Praful asta nu vine din Sahara, ci din apropiere. Vine din Baragan, cum Bucurestiul este la marginea campiei Baraganului… Deci praful asta vine loco. Din Sahara vine peste capetele infierbantatilor”, le-a spus Oprescu jurnalistilor.

Directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a declarat, miercuri, ca o cantitate de praf provenind din doua furtuni produse recent in Peninsula Arabica si Sahara a ajuns deasupra Romaniei, potrivit Mediafax. Praful a ajuns la sol, adus de ploaia din ultimele zile. Conform oficialului ANM, singura consecinta pentru populatie ar fi „putina murdarie pe masini”.

„Pe satelit, furtuna pare sa aiba legatura cu o furtuna de nisip din Sahara, dar ce ne intereseaza pe noi este ca acest praf a fost adus de curentii dinspre sud pe deasupra Marii Negre pana deasupra tarii noastre. Daca nu ar fi plouat, nici nu am fi stiut ca acest fenomen ne afecteaza in vreun fel”, a mai precizat Popa.

137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger