AcasăNewsOprescu ii da in judecata pe consilierii generali ai Capitalei, pentru a...

Oprescu ii da in judecata pe consilierii generali ai Capitalei, pentru a recupera prejudiciul din cazul „Constanda”

Reprezentantii Primariei Capitalei, in frunte cu primarul Sorin Oprescu, au anuntat ca ii vor da in judecata pe cei 120 de consilieri generali care au activat in perioada 2004-2012.

Asta pentru ca cei din primarie sustin ca cei 120 de consilieri sunt vinovati pentru despagubirile pe care Primaria trebuie sa le achite in dosarul sotilor Costica si Maria Constanda.

Dosarul are in prim plan celebrul Parc Bordei, cel in care sotii Constanda ar fi dorit sa construiasca un complex imobiliar, dupa ce au cumparat mai multe terenuri in zona in 2003.

Mai intai, Vasile Gherasim, fostul primar de la Sectorul 1, a eliberat certificate de urbanism din care rezulta ca terenurile erau in circuitul civil si ca erau construibile. Ulterior, conform puterea.ro, sotii Constanda au intocmit documentatia PUZ care ar fi trebuit aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Presati de ONG-uri si de opinia publica, membrii CGMB au tergiversat procedurile, iar apoi i-au propus un schimb de terenuri lui Costica Constanda, acesta alegandu-se, astfel, cu celebrul Sat Francez, pe care ulterior l-a vandut firmei Raptis Kavouras.

In august 2009, consilierii au votat scoaterea de pe ordinea de zi a cererii de acordare a PUZ-ului, pe motiv ca documentatia este incompleta. Satui sa vada cum contractul de schimb este incalcat, sotii Constanda au dat in judecata CGMB.
Consilierii au fost dati in judecata la Tribunalul Bucuresti, iar sotii Constanda au solicitat daune in valoare de 200 de milioane de euro, sustinand ca aprobarea PUZ-ului s-a tergiversat intentionat si s-au comis actiuni de rea-credinta cu conotatii penale.

Magistratii au dat castig de cauza sotilor Constanda si au decis ca Municipalitatea sa achite 109.216.400 euro, reprezentand contravaloarea terenului din Parcul Bordei, 6.417.669 euro, reprezentand contravaloarea contractului semnat de sotii Constanda cu firma greaca, 29.757.210 lei, reprezentand despagubirile prevazute in contractul de sulta, si 79.484.625 lei, dobanda aferenta sumelor indicate, pentru perioada aprilie 2008-decembrie 2009.

Pentru a recupera prejudiciul respectiv, Sorin Oprescu ii cheama in judecata pe consilieri.

author avatar
Cristi Ionita
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger