AcasăNewsOpozitia se napusteste asupra MAI

Opozitia se napusteste asupra MAI

Cadrele Ministerului de Interne abuzeaza de pensionarea anticipata si de pensiile speciale

PNL, PMP si USR cer infiintarea unei comisii speciale de ancheta privind pensionarea, urmata de o reangajare imediata, a mai multor cadre din MAI.

Cadrele Ministerului de Interne abuzeaza de pensionarea anticipata si de pensiile speciale

Posibilitatea oferita cadrelor militare si functionarilor publici cu statut special din cadrul MAI de a iesi la pensie anticipat si de a beneficia de o pensie de serviciu este exploatata in mod imoral de beneficiari, considera Opozitia. Dovada: in ultimul an s-a inregistrat o crestere exploziva a numarului de angajati ai MAI pensionati la doar 40 – 45 de ani. Opozitia mai spune ca existenta legislatiei care permite acest lucru favorizeaza interesele PSD dar cocoseaza literalmente bugetul deja sufocat de atatea pensii speciale si de ultimele majorari de salarii. Cum situatia a bagat la idei si Guvernul, care a pus problema modificarii legislatiei incepand cu 15 septembrie, multi angajati ai MAI au decis sa prinda ”ultimul tren”, respectiv sa faca cereri de pensionare pe banda rulanta. Iar problema pensionarilor MAI este agravata si mai rau de faptul ca multi dintre sefii din structurile ministerului au cerut (si li s-a aprobat) sa fie reincadrati, tot pe functii importante sau chiar pe aceleasi functii, imediat dupa ce s-au asigurat ca-si primesc pensia speciala. ”Aceasta practica a reangajarii unor cadre trecute in rezerva anticipat si care beneficiaza de pensii de serviciu uriase este extrem de grava, in conditiile in care nu se stie in acest moment care sunt dimensiunile reale ale fenomenului”, reclama Opozitia, cerand totodata infiintarea unei comisii parlamentare care sa clarifice situatia pensionarilor prea tineri si de lux de la MAI.

author avatar
Simona Badulescu
375 afisari

1 COMENTARIU

  1. IN NICI O TARA DIN LUME NU SE PETREC ATROCITATI SI ANOMALII (DE JEFUIRE NATIONALA A POPORULUI) CARE SE PETREC IN RO, UNDE UN MAFIOT SAU POLITRUC SEMIDOCT SA PRIMEASCA CUMULAT MAI MULTE PENSII (SPECIALE) SI SALARII DIN BUGETUL DE STAT SAU LOCAL SI ALTE INDEMNIZATII DE REVOLUTIONAR, DE ACADEMICIAN AL UNOR PSEUDOACADEMII, ETC cand populatia a emigrat 30%, iar gradul de saracie pentru cea ramasa este de 65%. Ro este stat african , o tara fara rost.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger