AcasăNewsOpozitia curteaza primarii

Opozitia curteaza primarii

UDMR, PNL, USR si PMP incearca sa lase la dispozitia Unitatilor Administrativ Teritoriale – a primarilor mai exact – toti banii colectati din impozitul pe venit.

Depus de UDMR, amendamentul prin care 100% din banii colectati din impozitul pe venit ajung la UAT-uri a fost sustinut de toate partidele din Opozitie, care in mod evident vor astfel sa se puna bine cu primarii. Desi PSD si ALDE au deja probleme cu proprii lor primari (care contesta vehement varianta in care UAT-urile primesc doar 71,5% din sumele provenite din impozitul pe venituri), lipsa banilor forteaza partidele aflate la putere sa tina cu dintii de fiecare banut. ”Majoritatea parlamentara nu va sustine un astfel de amendament care va crea o gaura foarte mare la Bugetul de Stat, ceea ce este inacceptabil”, a ripostat deja Calin Popescu Tariceanu. Cum ALDE are putini primari, Tariceanu pare sa fi decis ca isi poate permite riscul unui conflict intern cu acestia. In cazul PSD insa, lucrurile se complica.

Pandele da la temelia PSD

Dovada ca PSD se confrunta cu o problema majora sta iesirea lui Florentin Pandele – edil el insusi si sot legitim al primarului general al Capitalei. ”Ii rugam pe parlamentari, ca astazi, sa asculte rugamintile multimii si mai putin comenzile politice”, a postat Pandele un apel de-a dreptul destabilizator pe Facebook. Apel care arunca in aer renumita disciplina de partid pesedista, la pachet cu bugetul premierului Tudose. Nu ca pe Pandele l-ar durea la basca de Mihai Tudose, dar revolta sa ar putea avea urmari majore in PSD, partid macinat deja de lupte interne si de controversele legate de pastrarea/lichidarea lui Liviu Dragnea. Pana acum, se vorbea despre posibilitatea ca Tudose sa fie maturat de la Palatul Victoria cu ajutorul bugetului. Iata insa ca acelasi buget i-ar putea face felul si lui Dragnea – lider despre care este greu de crezut ca ar putea face fata, in acest moment, unei revolte generalizate, pornite de primarii social-democrati si preluata de o parte dintre parlamentarii PSD. Parlamentari care stiu ca realegerea lor depinde de implicarea primarilor in campania electorala si de mobilizarea pe care o fac (sau nu) in ziua votului.

author avatar
Simona Badulescu
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger