AcasăNewsOperatiunea Octombrie Rosu: Patru IP-uri din Romania, atacate

Operatiunea Octombrie Rosu: Patru IP-uri din Romania, atacate

(foto: realitatea.net)

Romania a fost si ea tinta atacului cibernetic “Octombrie rosu” care a vizat institutii guvernamentale, diplomatice si stiintifice din mai multe tari.

(foto: realitatea.net)

Operatiunea “Octombrie Rosu”, care se desfasoara de cinci ani, a fost mediatizata de compania Kaspersky.

In Romania au fost vizate patru IP-uri ale unor institutii si ambasade straine din Bucuresti. Se pare ca Serviciul Roman de Informatii investiga inca din 2011 acest lucru.

Important de mentionat este faptul ca in spatele unui singur IP se pot afla mii de computere.

“Recentul atac cibernetic «Octombrie Rosu» mediatizat de catre firma Kaspersky a facut obiectul investigatiilor SRI incepand cu anul 2011. SRI a identificat activitatile acestor entitati cibernetice ostile ce urmareau obtinerea accesului la retele informatice de interes national si culegerea de informatii confidentiale. Atentie, nu este vorba de informatii clasificate, ci de informatii confidentiale”, a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, potrivit gandul.info.

Specialistii de la Kasperski si Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Informatica au colaborat pentru a contracara acest atac, dar hakerii nu au fost prinsi. “Octombrie Rosu” tinteste mai ales ambasade din Europa de Est si Asia Centrala. Atacurile informatice fac ravagii in sistemele informatice publice si private din intreaga lume. Cu astfel de atacuri s-au confruntat si Estonia, in 2007, si Georgia in 2008, dar si alte tari.

author avatar
Andra Nesu
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger