AcasăNewsOperatiunea „Ciocu' mic!”

Operatiunea „Ciocu’ mic!”

Klaus Iohannis e minunat, dar se incurca in declaratii

Ca oricare cetatean al republicii, mi-as fi dorit ca presedintele sa fie puternic, bataios in opinii, sa imbine perfect aroganta romana cu linguseala bizantina, in fond, pecetea Balcanilor, in asa fel incat Occidentul sa fluiere de admiratie si tara sa nu-i gaseasca vreun cusur. Nimic din toate astea nu s-a legat, ca si cum romanii ar fi fost blestemati sa nu aiba de un presedinte asa cum si l-ar fi dorit. Iohannis, zmeu in tara, afara danseaza dupa ii canta muzica. Un fel de „Ciocu mic!” mai diplomatic.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> e minunat dar se incurca in declaratii

Acasa, tema predilecta a discursurilor ramane anticoruptia si statul de drept, de parca cetatenii si-ar dori sa traiasca in haos, mituind chiar si semafoarele, ca sa treaca pe rosu cand au ei chef. Afara, vorbeste despre Romania ca si cum ar fi cea mai corupta tara, fapt ce da apa la moara tuturor sa-i vada slabiciunile si, in final, sa-i sugereze: „Ciocu’ mic!”.

Dracul e ceva mai roz

Am crezut ca Ponta exagera cand spunea ca, in Romania, Iohannis se arata puternic, iar cand ajunge la Bruxelles semneaza ce ii pune in fata Merkel, fara prea multe discutii. A avut dreptate, totusi. Aproape ca a facut spectacol in tara – prost, prost, foarte prost spectacol, pana la urma – din cum se va opune el ca UE sa aiba doua viteze si Romania sa intre la categoria tarilor de mana a doua. Privindu-l, erai tentat sa crezi ca are un as in maneca, pe care il va arunca pe masa si ii va lasa pe toti fara cuvinte. Aiurea! Nu avea niciun as, nici cu nimeni nu s-a consultat inainte si, de acolo, s-a intors cu zambetul pe chip ca Europa are doar ritmuri diferite, nu doua viteze. Acelasi drac, monser, cu coada si coarne, dar vopsit mai roz. Ciocu’ mic, i-o fi zis Sarsaila, toti vedem ce tara ai, ca singur o descrii ca fiind corupta.

3.500 de refugiati pana in octombrie

In criza refugiatilor, cine dadea asigurari ca Romania nu va accepta vreunul aici? Iohannis. Cine spunea ca hai, cel mult 1.700 putem primi? Iohannis. Cine dadea asigurari ca nu va intra niciunul in plus? Iohannis. Cand a aflat Romania ca trebuie sa primeasca 4.180 de refugiati? Acum trei saptamani, dar nu de la el, ci din presa. Peste 3.500 de migranti stau cu picioarele in blockstart si cu fata la noi, dar Iohannis a vorbit despre asta abia marti, fara a da cifre concrete. Acelasi discurs ambiguu si prost invaluitor, din care se iveste un Iohannis cu capul plecat. Pai, cum e cu hai, cel mult 1.700? Sau e cu „hai, ciocu’mic!” ?

Presedintele meu nu minte

Acasa, lui Iohannis i se cam tulbura declaratiile. Inainte de alegerile prezidentiale, sustinea ca nu a avut deranjuri cu Justitia. Dupa un timp, a iesit la iveala toata tarasenia cu casele obtinute prin frauda. Procesul, vechi de vreo 14 ani. Mai nou, de cand cu scandalul din DNA, inca o pleasna. Presa a scos la iveala ca, prin 2007-2008, a fost anchetat pentru abuz in serviciu in forma calificata si abia in 2010 s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Aceeasi presa – nenorocita de ea! – mai strecoara si vorbe despre alte dosare delicate. Eu cred, cu toata dragostea si respectul de care ma simt in stare acum, la si un sfert, ca nu sunt adevarate. Poate ca vreun din ala obraznic vrea sa-l atace la sinceritate si imagine si sa-i spuna „hai, ciocu’ mic!”.

author avatar
Valentin Boeru
2.481 afisari

3 COMENTARII

  1. Cum inca nu ati aflat,mutalakul s-a opus din greu intentiei ue de a fi tratati la categoria a doua.A reusit si a obtinut ca ue sa ne trateze ca facand parte din categoria a treia,adica cea mai tare colonie.Guvernatorul numit de a doua stapana,primul fiind usa,si-a facut datoria din plin.

  2. Unul dintre fostii lui colegi din corpul profesoral povesteste ca, la un moment dat, l-ar fi intrebat pe Iohannis de ce nu pleaca la parinti, in Germania. Raspunsul este uluitor: am de indeplinit o misiune aici! Spune-ne, domnule Iohannis, ce misiune aveai si in slujba cui?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger