AcasăNewsOperatiunea „ce contine covrigul”

Operatiunea „ce contine covrigul”

O noua regula este pregatita sa fie impusa de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor: covrigariile, patiseriile si brutariile vor fi obligate sa-si informeze cumparatorii ca produsele pot contine grasimi, zaharuri sau amelioratori pentru gust, prin inscriptionarea pe ambalaj.

Comerciantii vor fi obligati sa si informeze cumparatorii ca produsele de panificatie pot contine grasimi zaharuri sau amelioratori pentru gust prin inscriptionarea pe ambalaj

Masura ANPC vine dupa ce foarte multi consumatori au reclamat ca respectivii comercianti nu ii informeaza precis despre ce contin produsele  de panificatie obtinute din aluat congelat. Magazinele care vand aceste produse au obligatia, inca din 2016, sa anunte clientii, prin prezentarea unui afis la loc vizibil. Prin produs alimentar congelat se  intelege  paine si produse de panificatie, produse de patiserie, carne/produse de origine animala, legume si  fructe. Desi tin loc de mic dejun, pranz si cina, covrigii la 1 leu nu sunt un meniu sanatos, medicii avertizeaza ca mixtul de paine alba, ulei si margarina afecteza colesterolul si duce la diabet si hipertensiune arteriala. Cum vechile fabrici de paine s-au inchis pe rand (si) din interese imobiliare, Romania a ajuns sa importe anul trecut aproape 100 de mii de tone de produse de patiserie congelate, in valoare de 200 de milioane de euro.

author avatar
Bogdan Borcea
1.800 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger