AcasăNewsOperatiunea „Nasul si finul” la varful ANAF!

Operatiunea „Nasul si finul” la varful ANAF!

Se zice ca daca s-ar infiinta si la noi „Partidul piratilor” si acesta ar avea sanse sa ajunga la putere, primul care s-ar inscrie ar fi Marinel Rizea, cel considerat, de atata amar de vreme, drept „eminenta cenusie” a Fiscului. De altfel, fostul sef al Regionalei Bucuresti-Ilfov s-a aflat si in trecut in centrul „macelurilor” fratricide dintre diversele grupuri de interese din cadrul ANAF. Astfel, spre sfarsitul anului 2015 nebanuind „ploaia de stele” de pe umerii vicepremierului Oprea, Marinel Rizea, cel considerat pana atunci omul lui Marian Petrache din „Republica Autonoma Ilfov” a fortat chiar o debarcare a lui Gelu Diaconu.

Marinel Rizea îşi încearcă din nou norocul la vârful Fiscului

Desigur, prin intermediari, reteta pe care, din cate reiese din informatiile intrate in posesia noastra, incearca sa o repete si in aceste zile. Cand s-a „ingalbenit” subit, sperand ca liberalii sa-i repereze onoarea dupa „deportarea” sa din fruntea Fiscului bucurestean si cel ilfovean la DGRFP Ploiesti. Mai mult chiar, de aceasta data „nasul” Marinel Rizea ar plusa chiar cu „finul” sau, Daniel Anghel, actualul sef al Administratiei Finatelor Publice Sector 2 fiind intens antrenat pentru „catapultarea” cat mai sus in ierarhia institutiei.

Amintirile il rascolesc

Acum, pe de o parte, este si de inteles de ce „strategul” Marinel Rizea a adoptat aceasta pozitie de jucator din umbra, fiind suficient astfel sa  amintim de trimiterea catre DNA a raportului Curtii de Conturi. Institutie ai carei inspectori au stabilit un prejudiciu record de 1.186.328.617 lei, adica nu mai putin de 266 milioane euro, „gaura” gasita la Adminsitratia Judeteana a Finantelor Publice Ilfov pe vremea sefiei lui Marinel Rizea.

Cozile la plata taxelor, spaima contribuabililor

Cel al carui nume, tocmai acum, cand se autoiluziona ca-i va sui sacii finului Daniel Anghel in caruta conducerii ANAF, este pe cale sa explodeze si in dosarul „Murfatlar”. Mai mult, exista deja suspiciuni privind rambursari ilegale de TVA de nu mai putin de sapte miliarde de euro anual, mare parte in „oaza” din „RAI”-ul ilfovean. Lucru care, daca se confirma, i-ar putea determina pe „prostii” care-si platesc taxele cu greu sa intre intr-o greva fiscala fara precedent. Culmea este insa ca, desi a incercat sa stea de aceasta data in spate, marjand pe varianta Daniel Anghel, se pare ca „nemuritorul” Marinel Rizea a uitat ca si acesta a fost o vreme detasat sef la control la Fiscul din Ilfov, intr-o alta perioada „tulbure” de acolo. Iar cum Sorin Blejnar a ajuns la randul sau in „custodia” procurorilor anticoruptie, „paienjenisul” de interese de la ANAF devine o adevarata „tinta in miscare” pentru anchetatori.

author avatar
Catalin Tache
5.955 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger