AcasăNewsOperatie riscanta in Cluj: Medicii vor extirpa o tumoare abdominala de 18...

Operatie riscanta in Cluj: Medicii vor extirpa o tumoare abdominala de 18 kilograme!

(foto: kanald)

O echipa de medici a Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj va extirpa, vineri, o tumoare abdominala care cantareste 18 kilograme, pacienta fiind o femeie in varsta de 71 de ani, din Alba.

(foto: kanald)

Seful Institutului, profesorul Mihai Lucan, care, de altfel, va conduce interventia chirurgicala, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca tumora este una dintre cele mai mari pe care a intalnit-o in viata sa.

„Vom extirpa o tumoare abdominala gigant cu o greutate de 18 kilograme la o femeie de 71 de ani. Tumoarea are, probabil, ca punct de plecare zona genitala si cantareste un sfert din greutatea corporala a pacientei. Se intinde de la inima pana la pelvis. E una dintre cele mai mari pe care am intalnit-o in viata mea, nu stim daca e benigna sau maligna si nu stiu daca operatia se va termina numai cu scoaterea tumorii sau presupune si extirparea altor organe. Operatia e complicata, pot aparea probleme”, a spus doctorul Mihai Lucan.

Potrivit declaratiei profesorului, pacienta a fost adusa la investigatii de fiica sa dupa ce a observat ca femeia se misca greu si nu se mai putea apleca sa-si lege sireturile. „O vecina mai glumeata a intrebat-o daca nu cumva e gravida”, a afirmat seful Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj.

Operatia va fi realizata de patru medici si va dura cateva ore, potrivit aceleiasi surse.

Pacienta care va fi operata, Maria Nistor, a spus ca a simtit cum ii creste burta din luna noiembrie 2012, si spune ca putin mai tarziu a inceput sa aiba si dureri. „De la Craciun au inceput durerile si am vorbit cu fiica mea si am venit la medic si mi s-a spus ca trebuie sa ma operez. Am emotii legat de operatie, dar cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa ma fac bine”, a afirmat femeia.

author avatar
Alina Costache
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger