AcasăNewsOpel da lovitura in Rusia

Opel da lovitura in Rusia

Planul strategic al producatorului din Russelsheim

Dupa ce a ajuns in curtea PSA, grupul german va reveni anul acesta pe piata ruseasca cu trei noi modele, dintre care doua vor fi produse pe piata locala.

Planul strategic al producatorului din Russelsheim

Berlina Zafira Life si vehiculul comercial Vivaro Transporter vor fi fabricate din trimestrul patru la fabrica PSA din Kaluga, la sud de Moscova, in timp ce crossover-ul Grandland X va fi importat din Germania. Opel a anuntat ca va deschide o retea de 20 de dealeri in cele mai mari orase din Rusia, care ar putea fi dublata in urmatorii ani. „Rusia este o piata mare, atractiva, de importanta strategica, cu un potential imens”, a afirmat directorul general al Opel, Michael Lohscheller. In 2015, cand era detinut de grupul american General Motors, Opel s-a retras din Rusia si a inchis fabrica din Sankt Petersburg, o decizie care a venit pe fondul crizei pietei auto provocata de declinul masiv al rublei. Doi ani mai tarziu, grupul francez PSA a achizitionat brandurile Opel si Vauxhall de la GM, o tranzactie de 2,2 miliarde de euro. Anul acesta, vanzarile de masini noi in Rusia ar urma sa creasca cu 3,6%, la 1,87 milioane de unitati, dupa un avans de 13% in 2018, la 1,80 milioane de vehicule, estimeaza Association of European Businesses (AEB). „Alaturi de lansarea brandului Opel in Ucraina anul trecut, intentionam sa triplam in regiune vanzarile brandurilor din grupul PSA pana in 2021”, a spus Yannick Bézard, director de operatiuni  pentru Eurasia.

author avatar
Andrei Coman
136 afisari

2 COMENTARII

  1. Rusia e supusa sactiunilor nu cred ca o firma se aventureaza. Dar dupa vanzarea Euro acum 75 de ani e posibil sa se mai faca vanzari…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger