AcasăNewsOntanu o ia razna in libertate

Ontanu o ia razna in libertate

A doua dilema a lui Ontanu: sa-si faca halat de baie cu epoleti sau sort de bucatarie cu eghileti?

Niciodata nu a reusit sa treaca de dilema lui existentiala. Cand era imbracat in uniforma era primar, in general, sau doar, in general, era primar? Nu a avut sansa sa mai ia un mandat la primarie, lacomindu-se la cel de arestare. Ce pacat! Inca mai aveam de ras.

A doua dilema a lui Ontanu: sa-si faca halat de baie cu epoleti sau sort de bucatarie cu eghileti?

Ontanu, bravul soldat fruntas ajuns general intre primul si al doilea cantat al cocosilor, nu ar mai trebui judecat. Si nici tinut sub control judiciar. S-a indreptat, domnule, s-a indreptat. Acum azvarle cu democratia si constiinta civica dupa romani, caci si-a croit un ONG fara vipusca la pantaloni. Ii zice Asociatia pentru Democratie, Educatie si Reconstructie „Om intre Oameni”. Ce frumos! Si original, bre, daca in urma cu 63 de ani nu scotea Camil Petrescu romanul cu nume asemanator. Un ONG, deci, care nu planteaza panselute de o suta de milioane de euro, nu pune borduri si nici nu are vreo firma preferata la contractele de anvelopare a blocurilor. Un ONG care nu are treaba cu mafiile tiganesti din Obor, nu face invarteli cu terenuri si nici spaga nu ia. Daca nici aia, nici aia si nici ailalta, de ce l-o mai fi facut? Surprinzator!

Ontanu chiar nu a aflat ca la romani constiinta civica se scrie cu multe zerouri? Si cand te gandesti ca a mai fost si primar vreme de patru mandate, cu sanse mari spre vesnicie daca n-o mierlea politic Gabriel Oprea, chiar ca te minunezi. Sa fii tu primar si sa nu te alegi decat cu o amanta, plus vipusca de general la pijama, dupa atata amar de vreme, chiar ca nu e in regula. Daca ar fi fost macar un ONG pentru promovarea fasolei cu ciolan afumat, care l-a consacrat in topul adeziunilor electorale, as fi zis. Daca esti destept, scoti imediat banii si revinzi jumarile. Sau macar zgarciurile.  Zice organizatia asta a lui Ontanu, civilul mort dupa lampasurile de general, ca vrea sa puna la dispozitia oamenilor proiecte si programe menite sa le aduca bunastare, bucurie si speranta. Bine, lor! Si lui Ontanu nimic? Nici macar o excursie pentru conita Maria Georgescu, secretara si amanta careia i-a inchinat primaria si portofelul? Sau macar un ruj? Pai, atunci, se numeste ca nu exista.

author avatar
Valentin Boeru
1.244 afisari

2 COMENTARII

  1. Si el si Gabriel Oprea sunt din acelasi aluat. Unul ucide oameni si vorbeste de interesul national, celalalt vorbeste de constiinta civica si e cu mana in spaga pana la gat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger