AcasăNewsMaine incepe BAC-ul. Afla aici totul despre sesiunea de toamna!

Maine incepe BAC-ul. Afla aici totul despre sesiunea de toamna!

bacalaureat-201 sesiunea de toamna

Dupa o sesiune de vara ce a consemnat un adevarat dezastru pentru elevi, maine incepe sesiunea de toamna a acestui examen. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat deja ca elevii care nu au reusit la examenul de bacalaureat din vara pot promova in toamna numai daca au invatat.

bacalaureat-2011-rezultate-contestatii

Sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat incepe luni, 22 august, cu proba orala la limba romana. Elevii vor fi evaluati in 22-23 august la limba romana, in 22-24 la limba materna, in 23 -24 august la o limba straina si in 25 – 26 august la competentele digitale obtinute in timpul studiilor. La sfarsitul lunii august incep probele scrise.

Cine nu a invatat, nu ia BAC-ul

„Cei care au invatat vor lua bacalaureatul, cei care nu, nu vor lua. Nivelul de exigenta va fi exact acelasi ca in prima sesiunea, organizarea poate fi chiar mai buna, pentru ca este a patra sesiune pe care o desfasuram. Totul este securizat pentru a doua sesiune a bacalaureatului, care va fi corecta, iar cei care nu au invatat nu vor lua bacalaureatul”, a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funaeriu.
Ministrul afirma ca ar fi o greseala sa scadem standardele si sa se faca un pas inapoi dupa ce am aratat Romaniei ca se poate sa fii corect si cinstit. „Elevii care nu au reusit la examenul de bacalaureat din vara pot promova in toamna daca vor invata, daca se vor pregati, daca vor munci serios. Standardele nu vor fi scazute, iar nivelul de corectitudine va fi exact acelasi”, a mai spus ministrul.

Elevii nu scapa nici de supravegherea video

Sesiunea din toamna a bacalaureatului trebuie organizata „preponderent” in salile dotate cu sistem de supraveghere, desi nu exista o corelare directa intre prezenta camerelor web si numarul candidatilor care nu au reusit la examen, spunea recent ministrul Educatiei.
La Bacalaureatul din toamna au fost inscrisi 106.854 candidati inainte de sesiunea de corigente din august. Dupa corigenta, numarul celor care s-ar putea inscrie la bacalaureat ar putea ajunge la 107.000, potrivit Ministerului Educatiei.

Tel Verde 080080110 pentru sesizarea neregulilor

Ministerul Educatiei pune la dispozitia cetatenilor o linie gratuita Tel Verde 080080110, la care pot semnala orice nereguli constatate in derularea probelor. Linia de telefon va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfasurarii examenului, intre orele 9.00-19.00, incepand cu data de 22 august.

Calendarul examenelor

22-23 august 2011 – Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare
orala in limba romana – proba A
22-24 august 2011 – Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare
orala in limba materna – proba B
23 -24 august 2011 – Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de
circulatie internationala – proba C
25 – 26 august 2011 – Evaluarea competentelor digitale – proba D
29 august 2011 – Limba si literatura romana – proba scrisa
30 august 2011 – Limba si literatura materna – proba scrisa
31 august 2011- Proba obligatorie a profilului – proba scrisa
2 septembrie 2011 – Proba la alegere a profilului si specializarii –
proba scrisa
4 septembrie 2011 – Afisarea rezultatelor (pâna la orele 16:00) şi depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00)
5-6 septembrie 2011 – Rezolvarea contestatiilor
7 septembrie 2011 – Afisarea rezultatelor finale

In perioada 22 august-7 septembrie, pe www.national.ro vei gasi informatii in timp real despre desfasurarea sesiunii din toamna a examenului de bacalaureat.

534 afisari

3 COMENTARII

  1. urat cu camerele video ar trebui sa le bage si lor camere video sa vada toata tara cat de mult fura. e culmea… tocmai ei vb despre corectitudine ….urat…

  2. Corect si cinstit?? Nimic in tara asta nu e corect si nici atat cinstit!!As vrea sa stiu daca domnul Funeriu are bacalaureatul luat??Prostii!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger