AcasăNewsBAC-ul de toamna 2011: Incep probele scrise. Ramaneti pe www.national.ro pentru...

BAC-ul de toamna 2011: Incep probele scrise. Ramaneti pe www.national.ro pentru a afla subiectele!

Sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat continua astazi cu proba scrisa la limba si literatura romana, la care s-au inscris peste 62 de mii de elevi. Ministerul Educatiei, Daniel Funeriu, ii avertizeaza pe elevi ca subiectele nu vor fi mai usoare decat in vara, asa ca, vor promova doar cei care au invatat.
„Subiectele vor avea acelasi grad de dificultate, supravegherea va fi la fel de severa, corectarea lucrarilor va fi identica”, a declarat ministrul Daniel Funeriu la inceputul sesiunii.
Subiectele la proba scrisa de limba si literatura romana pentru sesiunea din toamna de anul trecut au fost asemanatoare cu acelea din prima sesiune, in sensul ca la subiectul I, textul la prima vedere a fost in ambele situatii unul apartinand genului dramatic, iar subiectul al III-lea a vizat elaborarea unui eseu pe baza unui text epic, basmul, respectiv nuvela.
Subiectul al II-lea insa, care presupune elaborarea unui text argumentativ pe baza unei afirmatii date, a fost diferit din punctul de vedere al gradului de dificultate.
Ministerul Educatiei a infiintat o linie telefonica gratuita pentru ca elevii, parintii sau profesorii sa poata sesiza eventualele nereguli sau fraude din timpul examenului de Bacalaureat. Linia de telefon  0800.801.100 va fi disponibila zilnic,  intre orele 9.00 si 19.00.

Calendarul examenului de Bac

29 august – Limba si literatura romana
30 august – Limba si literatura materna
31 august – Proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie)
2 septembrie – Proba la alegere a profilului si a specializarii
4 septembrie – Afisarea rezultatelor (pana la ora 16.00) si depunerea contestatiilor (orele 16.00 – 20.00)
7 septembrie – Afisarea rezultatelor finale

Rata de promovare dupa prima sesiune de bacalaureat din 2011 a fost de 45,72%, cea mai mica din istorie.

Puteti vedea subiectele care au cazut la sesiunea din vara, dar si modele de subiecte, accesand link-urile urmatoare: Subiecte si bareme si Modele de subiecte.

 

606 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger