AcasăNewsSUA, in stare de urgenta: Peste 2 milioane de americani sunt evacuati...

SUA, in stare de urgenta: Peste 2 milioane de americani sunt evacuati din calea uraganului Irene

Peste  300.000 de persoane din New York si in jur de 2 milioane din alte regiuni au primit ordin de evacuare din fata uraganului Irene, potrivit CBS.  Uraganul va ajunge sambata pe Coasta de Est, iar duminica, in New York.  Sase state erau in stare de alerta. Presedintele Obama isi intrerupe vacanta.

UPDATE 15.00 La ora 09.00 GMT (12.00 ora Romaniei), centrul uraganului Irene se afla la 55 de kilometri de Cap Lookout, in North Carolina, fiind insotit de rafale de vant cu viteza de 150 de kilometri pe ora, potrivit NHC, cu sediul la Miami.

Aeroporturile din New York vor fi inchise sambata incepand de la pranz (19.00 ora Romaniei) pentru toate avioanele care urmau sa soseasca in acest oras, au anuntat vineri seara autoritatile aeroportuare.

Ordinele de evacuare au vizat un milion de oameni din New Jersey, 315.000 din Maryland, 300.000 din Carolina de Nord si 100.000 din Delaware.

Primarul din New York, Michael Bloomberg, a ordonat vineri evacuarea obligatorie a mai multor cartiere, in contextul apropierii Uraganului Irene. Evacuarea viza aproximativ 300.000 de persoane.

Primarul a anuntat ca sistemul public de transport nu va functiona incepand de sambata seara. Zonele vizate de evacuare sunt Coney Island si Manhattan Beach, in Brooklyn, Far Rockaway si Broad Channel, in Queens, si sectoare situate pe coasta in Staten Island, informeaza Mediafax.

„Pericolul este major”, a avertizat primarul, lansand un apel la prudenta. Metroul va fi si el inchis incepand de duminica, cu cateva ore inaintea ca furtuna sa loveasca. Ar fi pentru prima oara cand metroul este inchis din cauze meteo.

Urmareste evolutia uraganului IRENE!

340 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger