AcasăNewsONG-urile, acuzate ca intretin traficul de persoane in Mediterana

ONG-urile, acuzate ca intretin traficul de persoane in Mediterana

epa04713138 Illegal migrants arrving at Zefyros beach at Rhodes island, in Greece 20 April 2015. A ship with 200 undocumented migrants on board run aground at Rhodes central beach Zefyros. Most of the migrants fell into the water and managed to swim safely to the beach with the assistance of the locals. The ship run aground on rocks and according to initial estimations the vessel has severe damages. The bodies of a man, a woman and a child were recovered during a rescue operation. EPA/LOUKAS MASTIS +++(c) dpa - Bildfunk+++

Directorul agentiei Frontex, Fabrizio Leggeri, a criticat organizatiile non guvernamentale care vin in ajutorul emigrantilor, in largul coastelor Libiei, estimand ca inrautatesc situatia si coopereaza deficitar cu politia.

”Trebuie revizuite actualele masuri de salvare a emigrantilor in largul Libiei”, a declarat Leggeri pentru Die Welt. Directorul agentiei insarcinata cu securitatea frontierelor externe ale Uniunii Europene, a reamintit ca ”40% din actiunile de salvare din aceste ape au fost facute de ambarcatiuni private si nu de cele ale misiunilor internationale desfasurate in Mediterana”. ”Trebuie evitata sustinerea retelelor criminale si a calauzelor in Libia prin preluarea din ce in ce mai aproape de coastele libiene a emigrantilor”, a subliniat Leggeri. O asemenea actiune ii va face pe traficanti sa imbarce din ce in ce mai multi emigranti (contra sume mari de bani) pe nave improprii, fara a le furniza apa suficienta sau carburanti, in tentativa de a ajunge in sudul Italiei, aflat la doar 300 km, a deplans oficialul Frontex, ale carei nave nu patruleaza decat in largul Italiei si in apropiere de insulele grecesti din Marea Egee. Interventia anumitor ONG-uri,a adaugat Fabrizio Leggeri, face dificila si obtinerea de catre autoritatile de securitate europeana de informatii cu privire la retelele de calauze din Mediterana si sa deschida anchete politienesti. In decembrie 2016, Frontex a criticat mai dur ONG-urile, intr-un raport care evoca o ingrijoratoare si posibila intelegere intre retelele de traficanti care ii pun pe apa pe emigranti in Libia si navele private care ii recupereaza ulterior in larg ”precum taxiurile”. Justitia italiana cerceteaza cine finanteaza si de ce aceasta mica flota privata, a anuntat Parchetul din Catania (Sicilia)

author avatar
Tudor Borcea
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger