AcasăNewsOnea, la plecarea de la PG: "Nu exista niciun control judiciar"/Anuntul Parchetului...

Onea, la plecarea de la PG: „Nu exista niciun control judiciar”/Anuntul Parchetului General

 

UPDATE: Speculatiile conform carora Negulescu si Onea ar fi fost plasati sub control judiciar nu se confirma oficial.

Intrebat in privinta celor vehiculate, orele trecute, cum ca ar fi fost instituita masura controlului judiciar in cazul sau, Onea a negat o astfel de varianta. „Cred ca ati fost informati gresit. (…) Nu exista niciun control judiciar”, a precizat fostul sef al DNA Ploiesti, la plecarea de la Parchetul General.

Totodata, Parchetul General a emis un comunicat cu referire doar la Lucian Onea -nu si la Mircea Negulescu-, pe care il redam in cele ce urmeaza, integral:

„Avand in vedere solicitarile de informatii formulate de reprezentantii mass-media referitoare la activitatile desfasurate in ziua de 25 iulie 2018 in cauza care a facut obiectul comunicatului de presa din data de 24 mai 2018 (http://www.mpublic.ro/ro/content/c_24-05-2018-17-05),   Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa comunice urmatoarele:

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie  au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Onea Lucian,  sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta si cercetare abuziva.

In fapt, procurorii au retinut ca, in anul 2015,  inculpatul Onea Lucian (procuror sef in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti) a participat la constrangerea unui martor (amenintandu-l in mod direct ca o va inculpa pe sora  acestuia intr-o cauza penala) sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept “mita electorala”.  Documentele au fost expediate prin fax si posta din Chisinau la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti.

Desi stia ca probele sunt ticluite in mod mincinos de martor, procurorul Onea Lucian a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventiva a unui inculpat pentru infractiunea de coruperea alegatorilor, prezentand instantei drept probe, documentele ticluite.

Precizam ca in cauza nu au fost propuse sau dispuse masuri preventive.”

––––––-

Informatiile initiale erau ca atat Lucian Onea, fostul sef al DNA Ploiesti, cat si fostul sau subaltern, Mircea Negulescu, ar fi fost plasati sub control judiciar de catre procurorii Parchetului General, din cate anunta Antena3. Masura ar fi fost luata in dosarul deschis in urma plangerii formulate de catre fostul deputat social-democrat Vlad Cosma. Mai mult, s-ar fi decis ca Onea sa nu mai lucreze la dosarul fostului parlamentar.

Cei doi procurori sunt urmariti penal de Parchetul General din luna mai acestui an, fiind suspectati de participatie improprie, sub forma complicitatii, „la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare”. Tot in decursul lunii amintite, Lucian Onea a ales sa paraseasca sefia unitatii teritoriale a DNA-ului.

author avatar
National
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger