AcasăNewsOmul de afaceri Florian Walter a fost adus in Romania!

Omul de afaceri Florian Walter a fost adus in Romania!

Omul de afaceri Florian Walter a fost adus ia tara sambata seara, si se afla in arestul Politiei Capitalei, in custodia autoritatilor romane.

Florian Walter era deja familiarizat cu straiele arabesti thwab

Floria Walter a fost adus din Dubai, acolo unde se afla de aproape 1 an. Dezvalurile referitoare la prezenta omului de afaceri in Emiratele Arabe Unite au fost  facute la data respectiva, in exclusivitate, de catre cotidianul „National”. Publicatia noastre nota ca Florian Walter s-a prezentat de buna voie la Biroul Interpol din EAU, a efectuat 7 zile de arest, apoi a fost plasat sub control judiciar, fiind obligat sa se prezinte la politia locala in fiecare zi de luni. Tot „National” a scris ca Walter locuieste intr-un apartament din Dubai.


Potrivit unui comunicat al IGPR, emis la data de 22 mai 2015, a doua zi dupa dezvalurile aparute in „National”, Politia Romana a precizat ca a efectuat demersurile necesare in vederea localizarii si extradarii lui Florian Walter, pe numele caruia Tribunalul Prahova emisese in 19 mai 2015 un mandat de arestare preventiva. In urma articolului aparut in exclusivitate in ziarul „National”, in care se mentiona ca afaceristul se afla in Dubai, unde a primit rezidenta, IGPR a confirmat printr-un comunicat prezenta acestuia in EAU, anuntand, totodata, ca a demerat procedurile de extradare. Ulterior, „National” a mai anuntat ca afaceristul a suferit un atac de cord in timpul sederii in Dubai.  Sambata 05 martie 2016, IGPR a precizat ca omul de afaceri roman se afla in custodia autoritatilor romane si ca a fost adus la Bucuresti cu o cursa aeriana. „In urma bunei colaborari dintre autoritatile romane si cele straine, desfasurate prin INTERPOL, la data de 2 iunie 2015, barbatul a fost localizat in Emiratele Arabe Unite. Documentele oficiale de extradare au fost trimise, prin intermediul Ministerului Justitiei, autoritatilor judiciare din Emiratele Arabe Unite, care au acordat extradarea. La data de 5 martie a.c, o escorta formata din politisti ai Centrului de  de Cooperare Politieneasca Internationala din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a adus in tara un barbat, urmarit international”.

 

Citeste si

author avatar
Mihai Koblenko
837 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger