AcasăNewsOmul de afaceri Catalin Chelu, pus sub urmarire penala de DIICOT ...

Omul de afaceri Catalin Chelu, pus sub urmarire penala de DIICOT

(foto: gorjeanul.ro)

Catalin Chelu a fost pus sub urmarire penala, de catre procurorii DIICOT. Omul de afaceri este cercetat, alaturi de alte 15 persoane, pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

(foto: gorjeanul.ro)

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus inceperea urmaririi penale fata de invinuitii Chelu Calin Catalin, Rimar Cezar, Rimar Doina Lilioara si Constantinescu Gabriel, din municipiul Galati, precum si fata de alte 12 persoane, pentru savarsirea infractiunilor de initiere, constituire a unui grup infractional organizat, utilizare de informatii privilegiate, delapidare cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalarea banilor, informeaza DIICOT, prin intermediul unui comunicat de presa.

„Invinuitul Chelu Calin Catalin, impreuna cu membri ai familiei sale, au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si alte persoane, actionand in scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale prin eludarea dispozitiilor legale referitoare la tranzactiile efectuate pe piata de capital si convertirii in lichiditati a plasamentelor detinute la diferiti emitenti –  societati comerciale ale caror actiuni sunt tranzactionate pe BVB – Sectiunea RASDAQ. Pentru realizarea acestui obiectiv, invinuitul a infiintat peste 168 de societati comerciale tip S.R.L., mare parte cu sediul in municipiul Galati si 10 asociatii non-profit, pe care le-a utilizat pentru a achizitiona instrumente financiare si a dobandi o pozitie de control in cadrul mai multor emitenti de valori mobiliare”, mentioneaza sursa citata.

Prejudiciul produs in acest caz este estimat la 20 milioane euro, corespunzatoare unui rulaj al tranzactiilor bursiere in valoare de 80 milioane euro. Procurorii le-au prezentat lui Chelu si celorlalte 15 persoane invinuirile, in prezenta avocatilor, in perioada 17 septembrie – 31 octombrie, la sediul DIICOT.

author avatar
National
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger