AcasăNewsOMS nu e de acord cu vitamina lui Dragnea

OMS nu e de acord cu vitamina lui Dragnea

Inițiativa președintelui PSD de a micșora bugetele Serviciilor de informații și a direcționa o parte din bani spre Sănătate, „într-un program de acordare gratuită, pentru toţi copiii din România, de vitamina D”, este criticată din toate părțile.

 

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D, este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o s-o fac la Parlament, cu amendamente”, a afirmat duminica Liviu Dragnea.

 

Vlad Mixich, expert în politici publice în domeniul Sănătăţii, spune că  un astfel de program e ineficient şi nerecomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. „Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită de vitamina D pentru toţi copiii din România”, zice domnul Dragnea vorbind despre un subiect serios cum e bugetul ţării, unde nu ar trebui să facă declaraţii la mişto sau neinformate. Păi vă gândiţi prost (din nou), domnule Dragnea, vă gândiţi după ureche sau după interesele afaceriştilor prieteni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune în prezent că NU există suficiente date care să dovedească că suplimentele de vitamina D acordate copiilor prin programe în masă chiar sunt eficiente în a preveni malnutriţia. Deci Organizaţia Mondială a Sănătăţii NU recomandă astfel de programe! Mai mult, mai spune OMS, vitamina D poate fi utilă doar copiilor cu risc crescut de rahitism care beneficiază de expunere solară limitată (ca cei din zonele arctice) sau la cei cu pigment închis al pielii.  Din ce ştim noi, care nu beneficiem de IQ-ul ridicat specific guvernului dumneavoastră, în România nu sunt majoritari nici copiii de eschimoşi, nici cei de negri, dar nah… la ce consilieri aveţi, ne putem aştepta la orice. Da, ar fi util un program naţional pentru stimularea unei alimentaţii sănătoase a copiilor din România (de pildă prin încurajarea alăptatului la sân, unde stăm rău), ar fi o chestiune de „siguranţă naţională”… Aşa ceva ar fi util doar pentru siguranţa firmelor acoperite ale stimabilului Vâlcov, bun prieten al domnului Dragnea”, a scris Mixich pe pagina sa de Facebook.

author avatar
Andrei Coman
149 afisari

2 COMENTARII

  1. mixich un USRist de maaaareee incredere..! Bravo ,,national” parca citesc digi24..! Sa n-o luati pe urma lor cu fake news,astea te duc in faliment!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger