AcasăNewsOmnia Turism, piramida tepei!

Omnia Turism, piramida tepei!

Nimeni nu se aştepta ca o afacere precum Omnia să genereze o ţeapă de aproape 8 milioane de euro

Situatia creata in urma sinuciderii patronului Omnia Turism SRL a dus la deschiderea unei adevarate cutii a Pandorei.  Romanii ramasi prin cele patru vanturi, unii fara bani de intoarcere, altii fara bani de mancare, pare un tablou sumbru. Ei bine, el este mult mai sumbru decat credeti.

Nimeni nu se aştepta ca o afacere precum Omnia să genereze o ţeapă de aproape 8 milioane de euro

Iaca lovitura: Omnia Turism a vandut pachete pentru vara lui 2018 prin 300 de agentii de turism mai mici din toata tara. Vacantele erau cu 39% mai ieftine, daca  erau platite integral. Ceea ce s-a si petrecut. Inca nu se stie cu exactitate numarul celor tepuiti momentan, dar aceasta este si o lovitura foarte grea pentru micile agentii partenere. Unele s-au bazat pe aceasta oferta care a reprezentat 90 la suta din activitatea lor.

7, 5 milioane de euro, evaporati

Usile si conturile Omnia sunt inchise, iar clientii vin sa ceara lamuriri, si banii inapoi de la aceste mici agentii. Mai mult, se aude ca banii incasati au fost folositi de fostul patron al Omnia pentru niste jocuri bursiere nefericite. Adica, banii recoltati din piata nu mai exista.

Mircea Titus Dobre ucide earlybooking ul fără să calculeze pagubele ce vor fi aduse agenţiilor de turism

Mai mult, paguba produsa de Omnia Turism este cea mai mare de dupa revolutie, in conditiile in care agentia a vandut pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru anul 2018 unui numar de 8.500 de clienti, iar pentru perioada 17 octombrie – 31 decembrie 2017 au mai fost incasati 433.000 de euro de la 202 turisti.

O reactie paguboasa

Ca de obicei, Guvernul a luat o decizie ale caror efecte inca nu pot fi calculate, dar nici de bun augur nu pot fi. Astfel,  Guvernul va da o Ordonanta de Urgenta prin care va impiedica toate agentiile de turism din Romania sa vanda pachete turistice mai devreme de 12 luni de la data plecarii.”Early booking-ul si vanzarea de servicii mai devreme de 12 luni vor fi interzise si va exista si o sanctiune, inclusiv ridicarea licentei de turism, daca vinde cineva asa ceva”, a precizat Mircea Titus Dobre. In plus, agentiile vor mai fi nevoite sa declare o data la trei luni mai multe informatii legate de activitatea desfasurata, printre care si numarul total al turistilor contractati, valoarea totala a pachetelor turistice vandute catre turisti sau a celor reziliate.

author avatar
Catalin Dumitrescu
2.788 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce naivi suntem, cum credem in excursii achitate cu 2 ani inainte.?

    si credeti ca a lucrat SINGUR//
    nu si nu. dupa cum arata , nu cred ca s-a aruncat singur-a fost ajutat –paguba este mult mai mare -zic eu, si \trebuia sa taca cineva.
    ca sa nu intre toti.

  2. Uitati cum sta treaba cu ,,pagubitii” Omnia Turism:
    – cine a luat direct de la omnia tre’ sa ceara de la omnia (daca intra in insolventa’ asta decid reprezentantii legali ai societatii, ca motul nu mai poate decide … din ce se spune in targ, mortul era actionar majoritar asa ca vor trebui sa fie transferate actiunile mostenitorilor legali care apoi vor decide )
    – cine a luat de la revanzatori o sa ceara de la revanzatori (acestia, daca o sa aiba cu ce sa acopere pagupa o sa despagubeasca turistii si o sa-si salveze firma iar daca nu o sa aiba din ce sa plateasca o sa intre in insolventa/ faliment)
    Astfel, o sa se stie care-i paguba abia cand se finalizeaza fiecare caz in parte.
    Se vantura in targ cifre ametitoare, de ordinul milioanelor de euro, tocmai pentru a pregati terenul pentru miscarile ce le vor face.
    O gandire idioata e ca nu conteaza ca revanzatorii au pagube important e ca ,,turistul” sa fie multumit. Deaia s-a ajuns aici.
    Realitatea e ca marii ,,touroperatori” se lupta sa ocupe cat mai mult din piata si ceilalti (revanzatori si turisti) sunt victime colaterale.
    Ca sa aiba acoperire pentru modificarile ,,legale” de ,,garantare” care le vor scoate se face tam-tamul asta. Ca in cazul falimentului agentiei mareea (cu patron cu functie importanta in anat) au tacut toti si s-a stins subiectul rapid (creante/pagube admise 7.100.000 Euro).
    Asa ca aiureala asta cu ,,cea mai mare paguba” are un scop cand e vanturata pe piata.
    Uitati cum isi tin in frau astia de la anat membrii care le-au mai ramas (comunicat trimis membrilor!!!):
    ,,Agen?iile membre ANAT sunt rugate să solicite la asocia?ie consultan?ă juridică referitoare la avansurile plătite către Omnia Turism, pentru a cere răspunderea turoperatorului.”
    Adica tot prostul stie ca sinucisul nu mai are din ce sa plateasca dar prin ,,consultanta” poate, poate, revanzatorii vor mai primi ceva (tare!)
    Iar pe final o corectie:
    ,cunoscatorii” din domeniu tot pomenesc de 50.000 Euro asigurare pentru organizatorul de vacante si 10.000 Euro pentru revanzator
    E vorba de USD si NU Euro
    … si se mai mira ca turistul ,,saracu’ migreaza spre booking (isi ia singur teapa si tace, macar nu mai asteapta cu mana intinsa pe la agentii, firme de asigurari etc.)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger