AcasăNewsOltchim, iertat de datorii si vandut cu dedicatie

Oltchim, iertat de datorii si vandut cu dedicatie

Guvernul renunta la licitatie si vrea  sa vanda Oltchim unui investitor strategic, dupa stergerea datoriilor catre stat. Combinatul va fi repornit in doua saptamani. Seful OPSPI, Remus Vulpescu a demisionat, iar Dan Diaconescu este cercetat penal.

Dupa ce a anulat licitatia castigata, dar neachitata de Dan Diaconescu,  premierul Victor Ponta incearca sa obtina o „dispensa” de la FMI. El vrea sa vanda combinatul valcean catre un investitor strategic, prin negociere directa, nu prin licitatie deschisa.

Ministrul Florin Georgescu este artizanul planului de salvare al combinatului Olcthim

Una dintre firmele „in carti” ar putea fi TISE, companie energetica ruseasca interesata si agreata de autoritatile de la Bucuresti pentru preluarea Oltchim. Planul de salvare a combinatului a fost initiat de ministrul Finantelor, Florin Georgescu, in colaborare cu ministrul Economie, Daniel Chitoiu. Autoritatile au in vedere sa ceara investitorului asumarea  datoriilor Oltchim (altele decat cele catre AVAS), pastrarea locurilor de munca, realizarea investitiilor si derularea negocierilor pentru preluarea Arpechim. Ponta sustine ca problema datoriilor Oltchim catre AVAS va trebui rezolvata (prin stergere, tranformare in actiuni etc.) inainte de negocierile cu investitorul strategic.

Promisiuni, decizii, cercetari

Noul director al Oltchim, Mihai Balan, a promis angajatilor ca, in doua saptamani, productia va fi reluata si va incepe plata salariilor restante. Pe de alta parte, in urma scandalului iscat in jurul licitatiei adjudecate dar neplatite, seful Oficiului Privatizarii, Remus Vulpescu, a demisionat ieri, iar Dan Diaconescu este cercetat penal pentru inselaciune.

author avatar
Arpad Dobre
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger