Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Olimpicii dau BAC-ul mai devreme. Au trecut deja de prima proba

Olimpicii dau BAC-ul mai devreme. Au trecut deja de prima proba

Autor:

Cum s-a intamplat in in anii precedenti, si in 2017 au fost cateva sute de absolventi de liceu care au intrat mai devreme decat colegii lor in febra “examenului maturitatii”.

 

bac sesiune speciala Olimpicii dau BAC ul mai devreme. Au trecut deja de prima probaEste vorba despre liceenii olimpici, care in vara au concursuri (inclusiv sportive), sau cei care intentioneaza sa sustina, in perioada in care se desfasoara, in mod normal, BAC-ul, examene la facultatile din afara tarii. In cazul lor, se organizeaza o sesiune speciala a Bacalaureatului.

Din cate s-a anuntat din directia Ministerului Educatiei, in 2017 s-au inscris peste 220 de aspiranti la “BAC-ul olimpicilor”, cum mai e cunoscuta sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat, care au participat deja, luni, la prima proba a examenului, cea de comunicare orala in romana/limba materna.

Sesiunea speciala a Bacalaureatului 2017 este gazduita de Colegiul National “Mihai Viteazul”, din Ploiesti si va continua miercuri, 31 mai, cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. La finele saptamanii in curs, adica in zilele de 2 si 3 iunie, este programata proba de evaluare a competentelor digitale.
Saptamana viitoare, urmeaza probele scrise: la romana – pe 6 iunie, proba obligatorie a profilului – pe 7 iunie, cea la alegere a profilului si specializarii – pe 8 iunie, dar si la limba si literatura materna (in cazul absolventilor apartinand minoritatilor nationale) – pe 9 iunie. Urmeaza apoi afisarea rezultatelor.

sursa foto: edu.ro    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!