AcasăNewsOligarhii rusi isi vand palatele de sute de milioane de euro

Oligarhii rusi isi vand palatele de sute de milioane de euro

Superbogatii Rusiei isi scot la vanzare palatele de un lux orbitor, majoritatea aflate in zona rezidentiala Rublyovka, in apropierea Moscovei.

Sanctiunile occidentale impotriva Rusiei, caderea rublei si a pretului petrolului ii afecteaza si pe multimiliardarii rusi. Astfel ca resedintele oligarhilor si, in general, ale puternicilor Rusiei aflate in ”Beverly Hills” de Rusia, cum este denumita aria rezidentiala Rublyovka, au inceput sa fie scoase la vanzare la preturi astronomice, relateaza dailymail.co.uk. Spre exemplu, o resedinta numita Golden Palace este evaluata la peste o suta de milioane de dolari, proprietatea fiind intinsa pe o suprafata de 97 de acri (400.000 metri patrati). Golden Palace se afla insa de abia pe locul trei in topul celor mai scumpe resedinte de vanzare, alte doua costand 130 si, respectiv 150 milioane de dolari. Potrivit lui Ilya Menzutov, directorul companiei imobiliare Metrium Grupp, cel mai scump imobil scos la vanzare nu se afla in Rublyovka, ci in apropierea autostrazii Skolkovskoe si costa 200 milioane de dolari. Analistii pietei se intreba cine, in afara tot de oligarhi, va cumpara aceste resedinte.

Hollande: Sanctiunile trebuie ridicate in caz de ameliorare a situatiei din Ucraina

In cazul ca vor fi pasi pozitivi in reglementarea crizei din Ucraina, sanctiunile decretate de Occident impotriva Rusiei trebuie ridicare, a declarat, ieri, presedintele Frantei, Francois Hollande, potrivit Ria Novosti. Potrivit lui Hollande, criza in care se afunda Rusia se va repercuta si asupra Europei. Ca represalii pentru pozitia Rusiei in privinta crizei ucrainene, SUA, Canada, UE si alte tari au decretat sanctiuni economice vizand oameni de afaceri, responsabili politici si intreprinderi rusesti. Rusia a ripostat instituind un embargou asupra bunurilor alimentare din tarile respective.

author avatar
Tudor Borcea
1.181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger