AcasăNewsOlguta pune in carca lui Tariceanu mutilarea Legii offshore

Olguta pune in carca lui Tariceanu mutilarea Legii offshore

Rafuiala politica sau singura voce independenta ramasa in PSD?

Coabitarea PSD – ALDE este o alianta de gelatina, bazata pe interese personale, nicidecum comune, iar de cele nationale nici nu mai pomenim. Din cand in cand, piftia asta politica ajunge la mese nepotrivite si este intoarsa in bucatarie, acolo unde „chefii” Dragnea si Tariceanu refac reteta, unul pune un ingredient, altul completeaza, se pitroceste din nou si e retrimisa clientilor. Cam asa s-a intamplat si cu Legea offshore, digerata nu tocmai bine de Lia Olguta Vasilescu. Ministrul Muncii nu s-a ferit sa-l acuze pe liderul liberal-democratilor ca a mutilat proiectul initial, modificand tocmai pasajele care aduceau beneficii Romaniei.

Rafuiala politica sau singura voce independenta ramasa in <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a>

Nu-i prima voce din PSD care da de pamant cu ALDE, insa Lia Olguta Vasilescu cam dirijeaza o orchestra muta, cu multi social-democrati nemultumiti de aceasta alianta, dar fara coloana si tarie. Chestiunea extragerii gazelor din Marea Neagra preocupa ministerul unui alt coleg, insa dintre guvernanti vedem ca doar pe ex-primarul Craiovei a deranjat chiuretajul pe care Tariceanu l-a facut proiectului initial. „Legea offshore a trecut intr-o varianta de care eu personal nu sunt foarte multumita si cred ca nici foarte multi colegi de-ai mei din PSD, intrucat varianta prezentata de Liviu Dragnea era intr-adevar aducatoare de mari beneficii statului roman. Insa, in momentul in care nu ai 50% plus 1, trebuie sa pleci urechea si la ceea ce vor colegii de guvernare”. Este cat se poate de limpede ca LOV denunta interese ascunse din partea ALDE, care au dus la modificarea legii gazelor din Marea Neagra intr-o forma nu la fel de avantajoasa pentru Romania.

ALDE si politica santajului

PSD s-a laudat peste tot ca va promulga Legea offshore intr-o forma din care Statul sa castige cel mai mult, nu companiile straine. Din promisiunea lui Liviu Dragnea n-a mai ramas mare lucru, caci vizita lui Rick Perry la Bucuresti si interventia brutala a lui Calin Popescu Tariceanu au schimbat textul adoptat intr-un final de Camera Deputatilor. Colosii Exxon si OMV au castigat din nou, Romania a luptat ca niciodata si a pierdut ca intotdeauna!

Daca de la secretarul SUA al Energiei nu ne puteam astepta la altceva – in fond, era de asteptat sa apere interesele firmelor americane -, in cazul lui Tariceanu abordarea putea fi alta. Sub pretextul unor false temeri (vezi, Doamne, companiile interesate sa extraga gazul din Marea Neagra ar pleca din tara daca Legea offshore trece in varianta prezentata de Dragnea, de parca pleaca vreodata cainele de la usa macelarului!), seful ALDE s-a dat peste cap si, chiar cu pretul ruperii coalitiei de guvernamant, i-a salvat pe saracii „petrolisti”.

„Avem experienta cu ALDE de la Legea offshore, cand varianta cu care venise PSD-ul era cea mai buna si statul roman ar fi avut intr-adevar de castigat. Insa, dupa doua saptamani a trebuit sa retragem legea, sa o intoarcem din nou la comisie, pentru ca ne-am dat seama ca nu avem numarul necesar de voturi ca sa o trecem in varianta PSD-ului si atunci a iesit in… In momentul in care nu ai 50% plus 1, trebuie sa pleci urechea si la ceea ce vor colegii de guvernare”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Cu o politica santajista, Tariceanu a castigat meciul cu PSD si asteapta sa primeasca multumirile si recunostinta marilor corporatii interesate sa exploateze gazele din Marea Neagra.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
360 afisari

1 COMENTARIU

  1. pai nu zicea Dragnea ca nu renunta el la schema de impozitare a extractiei gazului in ruptul capului?? ce scheme desena el la A3!!! Acum toti tac…Nu-l intreaba nimeni de ce s-a rasucit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger