AcasăNewsUPDATE Olga Tudorache, internata la Spitalul Elias, dupa ce i s-a facut...

UPDATE Olga Tudorache, internata la Spitalul Elias, dupa ce i s-a facut rau pe scena

(foto: metropolisonline.ro)

UPDATE Actrita Olga Tudorache a suferit un accident vascular tranzitoriu, nu au aparut complicatii de la momentul internarii, a declarat luni dimineata directorul Spitalului Elias, medicul Dana Safta.

Olga Tudorache a fost transportata de urgenta, duminica seara, la Spitalul Elias din Bucuresti, dupa ce i s-a facut rau pe scena. Potrivit primelor informatii, actrita in varsta de 83 de ani a fost internata cu suspiciune de accident vascular cerebral.

(foto: metropolisonline.ro)

Olga Tudorache juca, duminica seara, in spectacolul „Peste cu mazare”, la Teatrul Metropolis, cand i s-a facut rau pe scena. Colegii au chemat imediata ambulanta, iar cunoscuta actrita a fost transportata la spital, fiind internata cu suspiciune de accident vascular cerebral, conform Mediafax.

Olga Tudorache, supranumita „Marea Doamna a teatrului romanesc”, are o cariera de peste 50 de ani in teatru. A jucat, printre altele, la Teatrul Nottara, la Teatrul Mic, la Teatrul National, dar si la Teatrul Metropolis din Bucuresti. Printre rolurile celebre, amintim: „Antigona” de Sofocle, Masa in „Cadavrul viu” de Tolstoi, Cleopatra in „Antoniu si Cleopatra” de Shakespeare, Doamna Smith in „Cantareata cheala” de Eugen Ionescu, Leonora in „Tango” de Mrozek, Vitoria Lipan in „Baltagul” dupa M. Sadoveanu, dar si cele din spectacolele „Regina mama” si „Portretul doamnei T”.

Din 1976, Olga Tudorache a fost conferentiar universitar la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L.Caragiale”, la catedra de actorie. A avut sase promotii de actori, pana sa se pensioneze, in 1997. Olga Tudorache s-a retras efectiv din invatamant in anul 2000. In martie 2006, actrita Olga Tudorache a fost decorata de catre presedintele Basescu cu Ordinul national „Serviciul Credincios” in grad de Mare Cruce.

217 afisari

3 COMENTARII

  1. Multa sanatate ! Sa speram ca se face bine , avem nevoie de oamenii de aur ai Romaniei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger