AcasăNewsOlanda, interlop cu Romania

Olanda, interlop cu Romania

Kommer Damen (stanga) si Mark Rutte, premierul Olandei, sindrofii si...contracte

Parca niciun alt stat membru UE nu s-a implicat atat de tare in viata politica a Romaniei ca Olanda. Si totul ni se trage de la refuzul instrainarii Portului Constanta, un concurent pe piata comertului maritim pentru Rotterdam. Batavii nu concep sa piarda milioane de euro din cauza romanilor, drept pentru care ne blocheaza toate initiativele si se opun categoric aderarii noastre la spatiul Schengen.

Kommer Damen stanga si Mark Rutte premierul Olandei sindrofii sicontracte

In timp ce Olanda isi face de cap si ia la suturi Romania pe unde apuca, de la Bruxelles ni se vorbeste despre independenta, tot mesajul UE fiind frumos impachetat in cuvinte goale, lipsite de acoperire, un ambalaj sec ca vinul prost. Bunaoara, Frans Timmermans, amicul PSD, asteapta sa primeasca de la Bucuresti un raspuns pe teme majore din domeniul Justitiei, olandezul care se viseaza presedintele CE ridicand nu mai putin de 18 puncte pe aceasta chestiune.

Dancila raspunde printr-o scrisoare

Premierul Viorica Dancila are pregatit raspunsul asteptat de Timmermans si spune ca-l va expedia spre Bruxelles chiar astazi. „Am raspuns la toate cele 18 puncte pe care le-a ridicat domnul Timmermans. Vom avea o discutie cu dumnealui dupa ce va vedea raspunsul detaliat pe fiecare obiectiv in parte. Eu nu-mi permit sa ma implic in ceea ce priveste Justitia, am dat raspunsurile in functie de cele sustinute atat de ministrul Tudorel Toader, cat si de Comisia Juridica din Parlament. Deci nu am spus parerea unuia sau altuia, am dat raspunsuri aplicate pliate pe realitatea existenta”.

Basescu dezveleste filiera batava

Despre politica duplicitara a Occidentului vorbeste si fostul presedine. Traian Basescu da exemplul Olandei, stat pe care-l descrie drept mafiot prin presiunile exercitate asupra Romaniei. Culmea e ca elementele puse cap la cap de Basescu au acoperire in actiunile batavilor din ultima perioada.

Stella Ronner Grubacic ambasadoarea Olandei in Romania are grija ca filiera olandeza sa obtina ce vrea din Romania

Aceasta ofensiva de tip sovietic pe care Timmermans si-ai lui o pun pe Romania a fost explicata punct cu punct de Basescu, un personaj pentru care manevrele olandezilor nu mai au niciun secret. In ordinea numerelor de pe tricouri, Traian Basescu insira o serie de fapte recent petrecute, toate cu legatura intre ele: „12 Septembrie 2018 – ne viziteaza intempestiv Mark Rute, premierul Olandei, care vine pentru cateva ore la Bucuresti ca sa dea o declaratie in care spune ca suntem o tara corupta, deci NU Schengen; 1 Octombrie 2018 – in Comisia LIBE a Parlamentului European, olandezul Frans Timmermans pulverizeaza pur si simplu Romania printr-un raport despre coruptie si stat de drept, raport impanat cu destule inadvertente; 22 Octombrie 2018 – Raportul Final al Comisiei de la Venetia vine si sustine inadvertentele din raportul Timmermans, ba este chiar la un pas sa ceara modificarea Constitutiei. Raportor a fost olandezul Martin Kuijer;  26 Octombrie 2018 – compania olandeza Damen, suspectata si anchetata pentru coruptie, se astepta sa primeasca un contract de 1,6 miliarde euro de la Guvernul Romaniei. Decizia a fost amanata pana pe 8 Noiembrie 2018”.

Contractul-cadou pentru Damen, in stand-by

Dincolo de povestea Portului Constanta, olandezii sunt furiosi si ca firma Damen a ratat la mustata contractul de 1,6 miliarde de euro. PSD a ales sa se razbune pe Timmermans sau pur si simplu intelegerea mai are nevoie de mici ajustari, nici nu mai conteaza, cert e ca, pentru moment, batavii cei galagiosi au fost redusi la tacere.

Timmermans nu rateaza nicio ocazie sa dea bobarnace Romaniei poate asa pricep si liderii nostri ca linistea se plateste

Insa e limpede ca toate jocurile facute de prim-vicepresedintele CE si oamenii sai de la Bruxelles nu-s altceva decat „combinatii” dintr-un puzzle ce trebuie sa aduca belsug firmelor de casa, cum e aceasta Damen. „Nu cred nici ca fotografiile aparute in presa cu Mark Rutte si proprietarul Damen au semnificatie.
Ma astept ca «prea cinstitii» olandezi Mark Rutte si Frans Timmermans sa acuze Romania de coruptie daca «penalii» de la Damen ar primi contractul de 1,6 miliarde euro pentru armata. Daca vrem in Schengen, eliminam olandezii «penali» de la Damen”, isi incheie Basescu mesajul.

Pentru patru corvete si modernizarea a doua fregate, statul roman va trebui sa plateasca firmei olandeze Damen aproximativ 1,6 miliarde de euro, un acord ce a starnit multe comentarii in tara, pretul cerut de batavi fiind considerat exagerat.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.081 afisari

10 COMENTARII

  1. Inseamna ca olandezii fac parte din stapanii Coloniei de la bruxelles,asa sunt stapanii invatati doar sa suga mult din colonii,fara munca prea multa sau deloc,pentru a-si mentine cota nivelului de trai cat mai sus,iar locuitorii din colonii cat mai jos.Iar basina beata spune o mica parte din adevar asa de tarziu,dar mai bine decat deloc.

    • Mark Rutte si Frans Timmermans, doi pugmei din colectia de oameni politici a lu Soros

  2. ” Ziaristule ” , dacă ai învățat și tu un cuvînt mai…nu știu cum, nu înseamnă că trebuie s-o ții ca gaia-mațu, ca acilea, cu batavu-n sus și batavu-n jos, de enșpe mii de ori în același text (vezi figura?) decît dacă voiești a fi insinuant sau ironic folosindu-l, dacă ai un scop mai…stilistic. Vrei să te dai cult? Nu ești. Ești penibil.

    • Pe noi asta ne intereseaza? Ca ziaristul asta foloseste de prea multe ori cuvantul batav? De problemele din articol nu ne pasa?! De Damen nimic?
      Jigodie bovina ce este!!!

    • Stai linistit. Sub pseudonimul Cezar Nicholas scrie ziariciul betiv psihopat Boanchis, care are o ura patologica pe occident, pe tehnologie, pe tot ce nu intelege. El fiind oricum om fara meserie si finantat obscur de interlopi si corupti. E un fel de sclav al lor, cum e si guristul Salam sclavul clanurilor de tigani care-l lasa fara bani (dupa ce il si pocnesc). Asa si cu betivul scelerat.

      • Poate ai vrut sa zici Tache in loc de Boanchis . Ia vezi ce articol frumos este pe pagina veghe patriei despre Tache si clanul Caran

        • Da, si Tache e dubios, plus ca are la fel, o mecla de betiv edentat. Cred ca astia doi, Tache si Boanchis se calca reciproc pe mana pe sub mese prin restaurantul lui Mizil.

  3. Poate cineva sa-mi explice de ce e asa de importanta Constanta pentru Europa ca poarta de intrare a marfurilor? Ce sens are sa aduci un vapor cu marfa la Constanta, sa platesti distanta in plus si taxa pe doua stramtori, sa o trimiti terestru spre Europa pe o infrastructura de 1000 de km veche si nerentabila pana la limita de est al occidentului cand poti sa o descarci in Grecia la Pireu sau Athena, in Italia la Trieste,Bari,Napoli sau Genoa. In Franta la Marseille, Montpellier, sau Spania la Barcelona, Valencia. Porturi de trei ori, de patru ori mai mari ca si Constanta si de 10 ori mai rentabile, mai organizate si lipsite de coruptie. E chair asa de important sau ne dam importanti ca avem si noi un port la o mare inchisa ca un lighean pentru care doar Turcia conteaza din moment ce controleaza intrarea si iesirea.Va rog, luminati-ma si pe mine.

    • Da’ n-ai nici minte . Scrii ca sa te bagi in seama. N-o sa te poata lumina nimeni;prostul se naste prost si moare si mai prost>

    • Esti prea prost pentru secolul asta! Ba, limbric, porturile alea din Italia de le-ai insirat tu nu au capacitate nici cat doua dane din Constanta, idiotule! Daca marfurile Orientului ar sta la coada in Bari, Trieste (ce gluma buna!) sau Genoa, s-ar descarca in vreo 2ani!
      De capacitate de andocare ai Hauzit, lepro neomarxista dornica sa scuipe peste Romania!?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger