AcasăNewsOlanda a castigat Eurovisionul. Noi... ramanem cu Portul Constanta

Olanda a castigat Eurovisionul. Noi… ramanem cu Portul Constanta

Pe de o parte, era de asteptat esecul Romaniei la Eurovision. Piesa nu fost neaparat rea, dar nu scapam si pace de incapatanarea asta a noastra ca natie sa ne dam mari, sa aratam ca putem face lucruri complicate care nu sunt gustate de toata lumea. Din nou, Eurovisionul s-a dovedit un concurs prea simplu pentru noi. Atat de simplu, incat a castigat o melodie simpla, de dragoste, cu un refren nesimtit de simplu. Ceva de genul “Ooooooo, uuuuuu”. Si gata!

Marele favorit la casele de pariuri a si castigat Eurovisionul. Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa „Arcade”, a facut sala si telespectatorii sa vibreze cu un fel de balada de dragoste. Nu a avut o piesa sofisticata, n-a fost nevoie de cine stie ce compozitori genii, nici vocea n-a dat pe afara. A fost ceva simplu, melodios si un referen usor de retinut, comercial.

TVR crede ca Eurovision e Mamaia

Caci noi romanii la capitolul asta avem probleme: nu stim sa vindem pentru ca nu putem construi ceva vandabil. Ca sa va dati seama ce performanta a realizat Olanda sambata seara, aceasta este pentru prima data din 1975 cand castiga concursul Eurovision. Podiumul a fost completat apoi de reprezentantii Italiei, cu 465 de puncte, si Rusiei, cu 369 de puncte. Daca se califica in finala, Romania ar fi avut sanse la podium. Ar fi avut, de ce nu? Fatuca noastra – nu are sens sa-i mai dam numele, mai ales ea, ca artist, trebuie sa uite de acest esec – are o voce foarte buna, mult mai buna ca a unor guristi de pe acolo. Dar iar nu s-a pus mare pret pe voce, ci pe melodie. Asta nu a inteles TVR cand a aruncat cu milioanele de euro in fiecare an pe Eurovision. Si nici nu va intelege atat timp cat confunda Eurovision cu Festivalul de la Mamaia. Vorbeau unii in online: “Vai, dar Israelul iubeste Romania. Cum de ne-au putut face asta, sa nu se califice Romania in finala?”. Pai Israelul ne iubeste, dar nah, ce putea sa faca? Ei au zis bogdaproste ca s-a desfasurat concursul asta fara prea mari incidente. Grija noastra nu o mai aveau. Totusi, sa nu ne mai lamentam. Sa vedem partea plina a paharului: Frans Timmermans a luat Eurovisionul, noi am ramas cu Portul Constanta. Sac!

Madonna, un milion de dolari pentru doua melodii

Singura care a reusit sa “Dare to dream” a fost Madonna. Supervedeta a cantat doua melodii si a plecat cu un milion de dolari pentru asta. A inceput cu hitul ei din 1989 „Like A Prayer”, pe care probabil il canta si in somn, si o piesa in premiera mondiala, „Future”, interpretata alaturi de rapperul american Quavo.

author avatar
Andrei Coman
403 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger