Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » OLAF si Parchetul European zangane catusele

OLAF si Parchetul European zangane catusele

Autor:

Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) va deveni un partener apropiat si ”de incredere” al noului Parchet European (EPPO), a anuntat Comisia Europeana. Propunerea reprezinta inca un pas in cadrul eforturilor Comisiei de a consolida protectia intereselor financiare ale UE.

 

olaf OLAF si Parchetul European zangane catusele

Sunt vizate in special coruptia sau frauda legata de fondurile UE, respectiv cazurile transfrontaliere de frauda in materie de TVA

Aceasta vizeaza sa garanteze faptul ca OLAF este dotat corespunzator pentru a coopera indeaproape cu EPPO astfel incat sa detecteze si investigheze cazurile de frauda din intreaga UE. De asemenea, schimbarile propuse vor defini cu mai multa precizie instrumentele de care dispune OLAF pentru a efectua investigatii administrative, in vederea sporirii eficacitatii acestora. Sunt vizate, in special, verificarile si inspectiile, accesul la informatii referitoare la conturi bancare, precum si instrumentele menite sa combata frauda in domeniul TVA. EPPO va avea competenta de a cerceta si de a urmari penal cazurile de infractiuni care aduc atingere bugetului UE, cum ar fi coruptia sau frauda legata de fondurile UE, respectiv cazurile transfrontaliere de frauda in materie de TVA. OLAF va continua sa joace un rol esential in protejarea intereselor financiare ale Uniunii. EPPO si OLAF vor lucra in stransa colaborare pentru a se asigura – prin mandate distincte, dar complementare – ca toate mijloacele disponibile sunt utilizate pentru a combate frauda si pentru a proteja banii contribuabililor. In statele membre care participa in cadrul EPPO, investigatiile OLAF se vor axa pe facilitarea recuperarii administrative si pe prevenirea, cu ajutorul unor masuri administrative, a unor noi prejudicii aduse fondurilor UE. Aceasta va completa abordarea in materie de drept penal a EPPO, in stransa consultare, daca este cazul, cu acesta din urma. Atunci cand descopera eventuale infractiuni, OLAF le va raporta fara intarziere EPPO si va acorda sprijin investigatiilor efectuate de EPPO, la cererea acestuia. OLAF va continua, de asemenea, sa investigheze neregulile de natura nefrauduloasa (pentru care EPPO nu va fi competent) in toate statele membre.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!