AcasăNewsOfiter SRI specializat pe combaterea terorismului, spaga de 400.000 de euro

Ofiter SRI specializat pe combaterea terorismului, spaga de 400.000 de euro

Un fost ofiter SRI a fost retinut dupa ce ar fi luat mita peste doua milioane de lei de la administratorul unei firme, pentru a interveni la functionari din Ministerul Finantelor, ANAF si Garda Financiara, in vederea opririi unor controale sau pentru rambursari de TVA.

Ofiterul SRI retinut de DNA a primit 400.000 de euro si un Porsche Cayenne pentru a influenta angajatii ANAF

Procurorii militari din cadrul DNA au dispus, ieri, retinerea  lt. col. (r) Daniel Dumitru, fost ofiter in cadrul Serviciului Roman de Informatii, pentru trafic de influenta si spalare de bani. In acelasi dosar, este cercetata, sub control judiciar, si sotia fostului ofiter.

Spaga pentru rambursarea la timp a TVA

Porsche Cayenne

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, Daniel Dragomir, care indeplinea functia de sef grupare sectoare informativ-operative in Directia Generala de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul SRI, beneficiind de ajutorul Marinelei Dragomir, a pretins si, ulterior, a primit de la un martor denuntator, administrator al unor societati comerciale, suma totala de 2.030.353,32 lei, echivalent a 462.567,61 euro.  In ordonanta de retinere, anchetatorii detaliaza modalitatile prin care ofiterul SRI a primit spaga:  1.648.400 lei, echivalent a 374.078,01 euro (desi initial a pretins suma de 400.000 euro), primita in numerar intr-un cont bancar deschis pe numele altei persoane,  309.952,32 lei (70.575,87 euro), reprezentand finantarea cheltuielilor necesare infiintarii, dotarii si asigurarii functionarii unei societati comerciale, incluzand si un autoturism de lux, marca Porsche Cayenne,  precum si 72.000 lei (echivalent a 18.000 euro), reprezentand salariul lunar de 8.000 lei, primit de sotia sa Marinela Dragomir, in calitate de administrator al acestei firme nou infiintate. Banii au fost ceruti de Daniel Dragomir pentru a-si folosi influenta, prin prisma functiei detinute, asupra unor functionari publici, factori de decizie in cadrul Ministerului Finantelor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Garda Financiara. De asemenea,  ofiterul SRI i-a promis denuntatorului ca-i va determina pe functionarii ANAF si Garzii Financiare sa ramburseze la timp catre firmele martorului denuntator sume de bani, solicitate cu titlu de TVA de la bugetul de stat, sau stoparea unor controale fiscale.

author avatar
National
1.557 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger