AcasăNewsOFICIAL: Traian Basescu este cercetat penal in sapte dosare

OFICIAL: Traian Basescu este cercetat penal in sapte dosare

Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei, a solicitat o evidenta a dosarelor in care apare numele fostului presedinte Traian Basescu, iar cifrele dezvaluite de autoritati sunt spectaculoase.

Traian Basescu mai este cercetat penal, la aceasta ora, in sapte dosare, dar pe numele fostului presedinte al Romaniei au fost deschise, de-a lungul timpului, 68 de dosare penale.

In acest moment, Traian Basescu mai are un dosar la Parchetul General, un dosar la Directia Nationala Anticoruptie si cinci la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Celelalte 61 de dosare deschise pe numele lui Traian Basescu au fost clasate sau au primit, deja, Neinceperea Urmaririi Penale.

Cele 68 de dosare vizeaza activitatea lui Traian Basescu din perioada 2002-2014, perioada in care a fost primar al Capitalei sau presedintele tarii. Cele mai multe dintre dosare au fost deschise in urma unor plangeri depuse de cetateni nemultumiti de modul in care Traian Basescu si-a indeplinit rolul de primar sau presedinte, iar parchetele trebuie sa ia in considerare toate plangerile.

author avatar
Cristi Ionita
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger